Labai skanus ir kvapnus desertas!

REKLAMA

Sudedamosios dalys:

  • Šviežios mielės – 15 g
  • Cukrus – 2 šaukštai
  • Pienas – 50 ml
  • Vanduo – 50 ml
  • Saulėgrąžų aliejus – 50 ml
  • Miltai – 2 šaukštai
  • Obuoliai – 3 vnt.
  • Cinamonas – 1 žiupsnelis

Paruošimo eiga:

REKLAMA
  1. Užraukite raugą, į šiltą pieną suberkite mieles, 1 valgomąjį šaukštą cukraus, kelis šaukštus miltų ir įpilkite šilto vandens. Viską sumaišykite iki vientisos masės.
  2. Uždenkite indą rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 20 minučių.
  3. Į iškilusią tešlą dalimis suberkite miltus ir išminkykite standžią tešlą. Tada įpilkite 50 ml augalinio aliejaus ir gerai išminkykite. Tešla turi būti minkšta ir nelipni.
  4. Įdarui nuluptus obuolius supjaustykite nedideliais kubeliais, suberkite cinamoną, 1 valgomąjį šaukštą cukraus ir gerai išmaišykite.
  5. Tešlą iškočiokite, suformuokite ritinėlį ir supjaustykite griežinėliais. Iškočiokite tešlos ritinėlius ir sudėkite ant jų supjaustytus obuolius. Formuokite tešlos krepšelius.
  6. Tešlos gabalėlius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  7. Viršų patepkite kiaušiniu.
  8. Kepkite 190°C temperatūroje 25-30 minučių, kol taps auksinės spalvos.

Gero apetito!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].