Pyragėliai su kopūstais. Ir soti vakarienė, ir gardus užkandis

Šie pyragėliai su kopūstais yra be galo gardūs. Jie tinka ir kaip atskiras patiekalas pietums ar vakarienei, ir kaip šaltas užkandis. Paragaukite!

REKLAMA

Sudėtis

  • pusė stiklinės aliejaus
  • pusė stiklinės šalto vandens
  • 400 g miltų
  • kopūstas
  • svogūnai
  • morkos
  • prieskoniai

Gaminimas

Sumaišykite aliejų su vandeniu. Pamažu sudėkite miltus ir užminkykite tešlą. Uždenkite plėvele ir leiskite pailsėti, kol paruošite įdarą.

Susmulkinkite kopūstą, supjaustykite svogūnus ir morkas. Viską patroškinkite. Neužmirškite pagardinti patinkančiais prieskoniais. Įdarą galite pritaikyti ir pagal savo skonį – pridėti grybų ar dar ko nors.

REKLAMA

Palikite įdarą atvėsti ir paruoškite pyragėlius. Iškočiokite tešlą ir išspauskite apskritimus. Įdėkite įdaro ir sandariai užspauskite galus. Paruoštus pyragėlius dėkite ant kepimo skardos, sutepkite kiaušinio plakiniu. Galite pabarstyti ir sezamo sėklomis. Pašaukite į iki 180-200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Stebėkite, kada pyragėliai parusvės. Jie iškepa gana greitai.

pica

REKLAMA

Kol pyragėliai su kopūstais kepa, galite užsikaisti arbatos. Šis patiekalas puikiai prie jos tiks.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].