Jums reikės:

REKLAMA
  • 400 g miltų
  • Stiklinės kefyro
  • 0,5 šaukštelio kepimo sodos
  • 1 šaukštelio druskos
  • 2 šaukštelių cukraus
  • 100 ml augalinio aliejaus
  • 3 kiaušinių
  • Svogūnų laiškų (pagal skonį)
  • Grietinės (patiekimui)

Kaip gaminti?

Pirmiausia paruoškite tešlą: į išsijotus miltus suberkite kepimo sodą, druską ir cukrų. Supilkite šiek tiek pašildytą kefyrą, įdėkite vieną kiaušinio trynį. Iš pradžių tešlą maišykite mentele, o vėliau – rankomis. Paruoštą tešlą uždenkite ir palikite 10 minučių pastovėti.

REKLAMA

Paruoškite įdarą: 2 virtus kiaušinius supjaustykite kubeliais, suberkite smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus. Įberkite druskos ir kitų mėgstamų prieskonių.

Padalinkite tešlą į vienodus gabalėlius, iškočiokite. Dėkite įdarą ir susukite į pyragėlį.

REKLAMA

Kepkite įkaitintame augaliniame aliejuje iš abiejų pusių.

Paruoštus pyragėlius dėkite ant popieriniais rankšluosčiais išklotos lėkštės (tai padės sugerti riebalų perteklių).

REKLAMA

Patiekite su grietine.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].