Išbandykite šį nuostabų pyragą su uogomis ar vaisiais, kurio receptu pasidalino viena skaitytoja. Nors pyragas labai paprastas, mūsų nuomone, tai vienas geriausių pyragų pasaulyje! Išbandykite šį išbandytą puodelio receptą, kuris jums tikrai patiks.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 2 puodelių pusiau rupių miltų
  • 1 puodelio cukraus pudros
  • 2 pakelių vanilinio cukraus
  • 1 pakelio kepimo miltelių
  • 1 puodelio pieno
  • 3 kiaušinių
  • ½ puodelio aliejaus

Uogų:

REKLAMA
  • Braškių
  • Aviečių
  • Mėlynių
  • Gervuogių

Šis pyragas labai skanus su šviežiomis uogomis, ypač braškėmis, avietėmis ir mėlynėmis.

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Pirmiausia paruoškite tešlą.

REKLAMA

Viename dubenyje sumaišykite miltus su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais.

Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su pienu ir aliejumi.

REKLAMA

Tada kiaušinių masę įmaišykite į miltų mišinį.

REKLAMA

Išmaišykite vientisą tešlą.

REKLAMA

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi arba gerai ištepkite aliejumi.

Supilkite tešlą.

REKLAMA

Ant viršaus uždėkite šviežių uogų arba konservuotų vaisių.

Pyragui puikiai tinka švieži vaisiai, bet, žinoma, jį galima gaminti ir su konservuotais vaisiais, nes ne sezono metu šviežių nėra.

REKLAMA

Šiuo atveju rekomenduoju sumažinti cukraus kiekį.

REKLAMA

Kepkite apie 30 minučių 170-180°C temperatūroje.

Jei turite daug uogų, galite naudoti didesnę kepimo skardą, maždaug 30×40 cm, pyragas bus plonesnis ir kepsite trumpiau.

REKLAMA

Jei norite storesnio pyrago, kepkite jį mažesnėje kepimo skardoje ir kepkite ilgiau, kol iškeps.

REKLAMA

Iškepusį pyragą pabarstykite cukraus pudra.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].