Mandarinų kvapas daugumai mūsų asocijuojasi su Kalėdomis, todėl šis receptas tikrai puikiai tiks jūsų šventiniam stalui. Paruošti šį pyragą nebus labai sudėtinga, o jo skonis jūsų tikrai nenuvils.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 4 kiaušinių
  • 300 g cukraus
  • 350 ml vandens
  • 1 stiklinės miltų
  • Vanilino (pagal skonį)
  • Žiupsnelio druskos
  • 10 g kepimo miltelių
  • Trečdalio citrinos
  • 11 mandarinų
  • 200 ml grietinėlės
  • 100 g kreminio sūrio
  • 4 arb. š. cukraus pudros
  • 1 valgomojo šaukšto želatinos
  • 3 valg. š. kukurūzų krakmolo

Kaip gaminti?

REKLAMA

Pirmiausia paruošime biskvitą – pyrago pagrindą. Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite su druska.  Įberkite 100 g cukraus ir suplakite.

REKLAMA

Trynius išplakite su 100 g cukraus, įpilkite 50 ml kambario temperatūros vandens, suberkite miltus, vaniliną ir kepimo miltelius. Įmaišykite baltymų mišinį.

REKLAMA

Kepkite iki 175°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje pusvalandį.

REKLAMA

Užvirinkite 100 ml vandens, ištirpinkite želatiną, įpilkite citrinos sulčių ir įberkite cukraus pudros. Įmaišykite kreminį sūrį.

REKLAMA

Išmaišykite ir palikite atvėsti.

Išplakite grietinėlę, įdėkite 5 nuluptus ir susmulkintus mandarinus.  Sumaišykite su želatina. Gautą masę tepkite ant biskvito ir 2 valandas palaikykite šaldytuve.

REKLAMA

REKLAMA

Nulupkite likusius mandarinus, užpilkite 100 ml vandens. Įberkite 100 g cukraus. Šią masę sutrinkite trintuvu. Ištirpinkite krakmolą ir įmaišykite į gautą masę. Gautą masę pilkite ant sustingusio plaktos grietinėlės sluoksnio. Bent pusvalandį palaikykite šaldytuve, kol sustings.

REKLAMA

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].