Kai važiuojate į kelionę ar tiesiog į gamtą, paruoškite skanų ir širdžiai mielą pyragą su bulvėmis ir kumpiu.

REKLAMA

Pyragas yra minkštas ir švelnus, o įdaras labai labai skanus.

REKLAMA

Vieno gabalėlio tokio pyrago užtenka pietums ar vakarienei.

REKLAMA

Pyragas gali būti valgomas ir karštas, ir šaltas, tad puikiai tinka iškylai.

REKLAMA

Ingredientai:

REKLAMA

Pagrindui:

REKLAMA

3 puodeliai miltų;

REKLAMA

7 gramai sausų mielių;

REKLAMA

2 arbatiniai šaukšteliai cukraus;

REKLAMA

200 mililitrų vandens;

REKLAMA

1 arbatinis šaukštelis druskos;

REKLAMA

2 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus;

REKLAMA

kiaušinis aptepimui.

REKLAMA

Įdarui:

REKLAMA

kumpis 400 gramų;

REKLAMA

3-4 didelės bulvės;

REKLAMA

grietinė arba natūralus jogurtas 500 mililitrų;

REKLAMA

garstyčios (pageidautina ne aštrios) 2 valgomieji šaukštai;

REKLAMA

kietasis sūris 150 gramų;

REKLAMA

svogūnų laiškai;

REKLAMA

druska, juodieji pipirai pagal skonį.

REKLAMA

Gaminimas:

REKLAMA

Sumaišykite mieles su cukrumi, užpilkite šiltu (ne karštu!) vandeniu ir palikite kelioms minutėms.

REKLAMA

Miltus su aliejumi ir druska sumaišykite kitame inde.

REKLAMA

Supilkite mieles į miltų mišinį.

REKLAMA

Išminkykite tešlą.

REKLAMA

Minkykite tešlą mažiausiai 10 minučių, tada įdėkite ją į didesnį dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 1 valandai, kad iškiltų.

REKLAMA

Supilkite sutarkuotą sūrį į indą ir sumaišykite su grietine (arba natūraliu jogurtu) ir garstyčiomis.

REKLAMA

Bulvės išvirkite sūdytame vandenyje, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

REKLAMA

Kumpį supjaustykite kubeliais.

REKLAMA

Tešlą išminkykite ir padalinkite į 2 dalis: didesnę ir mažesnę.

REKLAMA

Didžiąją tešlos dalį išminkykite į apvalų sluoksnį, kurio skersmuo yra 25–30 cm, o storis – 1 cm.

REKLAMA

Sudėkite ant tešlos apskritimo bulves, pasilikdami 2-3 cm laisvą kraštą.

REKLAMA

Ant bulvių sudėkite pusę sūrio mišinio ir svogūnų laiškų.

REKLAMA

Tada sudėkite kumpį ir likusį sūrio mišinį.

REKLAMA

Antrąją tešlos pusę išminkykite į apskritimą, kurio skersmuo yra 30-35 cm.

REKLAMA

Sutepkite tešlą vandeniu ir uždenkite pyragą.

REKLAMA

Suspauskite kraštus šakute.

REKLAMA

Ištepkite suplaktu kiaušiniu.

REKLAMA

Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 55-60 minučių.

REKLAMA

Uždenkite paruoštą pyragą rankšluosčiu ir leiskite atvėsti.

REKLAMA

Patiekite pyragą supjaustę į nedidelius gabalėlius.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].