Greitas ir paprastas receptas – purus pyragas su jogurtu ir uogiene. Neįprastas skanaus pyrago receptas, jo paruošimas neužims daug laiko. Nustebinkite savo artimuosius, iškepkite jiems šį purų pyragą, kuris privers apsilaižyti visus pirštus. 

REKLAMA

Jums prireiks: 

  • 3 vidutinių dydžio kiaušinių 
  • 8 g vanilinio cukraus 
  • žiupsnelio druskos 
  • 150 g granuliuoto cukraus 
  • 120 ml saulėgrąžų aliejaus 
  • 150 g vanilinio jogurto 
  •  15 g kepimo miltelių 
  • 290 g paprastų miltų 
  • braškių uogienės (arba uogienės pagal skonį)
  • kokoso drožlių  

Gaminimo eiga: 

REKLAMA
  • Į dubenį sudėkite kiaušinius, vanilinį cukrų, druską ir cukrų.

  • Viską sutrinkite elektriniu plaktuvu. 
  • Plakdami įpilkite aliejaus.

REKLAMA
  • Tada į masę supilkite jogurtą ir vėl išplakite. 
  • Į mišinį pamažu įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. 
  • Plakite šluotele, kol susidarys kreminė konsistencija. 
  • Pusę tešlos supilkite į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. 
  • Išlyginkite mentele.
  • Netolygiai šaukštu užtepkite uogienę ant tešlos.
  • Uogienę šakute šiek tiek sumaišykite su tešla. 
  • Tada pilkite kitą tešlos sluoksnį. 
  • Užtepkite uogienę taip pat, kaip ir ankstesniame žingsnyje.
  • Įdėkite skardą į įkaitintą orkaitę. 
  • Kepkite apie 30 minučių 180°C temperatūroje.

  • Išimkite pyragą iš formos. 
  • Viršų aptepkite braškių uogiene. 
  • Galiausiai desertą apibarstykite kokoso drožlėmis ir patiekite.  

Galite naudoti kitokio skonio jogurtą, taip pat pakeisti uogienę, todėl pyrago skonis kaskart bus kitoks. 

REKLAMA

Skanaus! 

Vaizdo įrašo medžiaga: 

REKLAMA

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].