Lengvas fantastiško braškių pyrago receptas, kuris atgaivins karštomis dienomis. Mūsų namuose tai įprastas skanėstas, nes jis visiems labai patiko.

REKLAMA

Šį puikų receptą radome jums „YouTube“ kanale. Būtinai paragaukite šio skanaus braškių pyrago.

REKLAMA

Jums reikės:

Tešlai:

REKLAMA
  • 120 g sviesto
  • 120 g cukraus
  • 2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus
  • 3 kiaušinių
  • žiupsnelio druskos
  • 140 g maltų migdolų
  • 40 g paprastų miltų
  • 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių

Kremui:

  • 100 ml plakamosios grietinėlės
  • 2 šaukštelių grietinėlės standiklio
  • 200 g maskarponės
  • 2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus arba 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 40 g cukraus pudros
  • 2 arbatinių šaukštelių grietinėlės standiklio
  • citrinos žievelės

Viršui:

REKLAMA
  • 800 g braškių
  • 1 valgomojo šaukšto cukraus
  • 2 pakelių želė, kukurūzų krakmolo arba pudingo miltelių
  • 4 šaukštų cukraus
  • 400 ml vandens arba sulčių

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Nuplautas braškes supjaustykite ketvirčiais ir sudėkite į dubenį.

Suberkite cukrų ir palikite pastovėti.

REKLAMA

Į didelį dubenį sudėkite minkštą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinius, druską.

Maišytuvu plakite 1-2 minutes.

REKLAMA

Tada suberkite maltus migdolus, miltus, kepimo miltelius.

REKLAMA

Išplakite elektriniu maišytuvu.

Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą torto formą.

REKLAMA

Kepkite 30 minučių 180°C temperatūroje.

REKLAMA

Į didesnį dubenį supilkite grietinėlę, standiklį ir išplakite.

Tada sudėkite maskarponę.

REKLAMA

Taip pat įmaišykite vanilinį cukrų, cukrų, standiklį, citrinos žievelę.

Sumaišykite mentele.

REKLAMA

Atvėsusį pagrindą perkelkite ant lėkštės.

REKLAMA

Įdėkite jį į torto formą, išklotą maistine plėvele.

Pagrindą aptepkite kremu.

REKLAMA

Kruopščiai paskirstykite jį po visą paviršių.

REKLAMA

Ant kremo išdėliokite griežinėliais supjaustytas braškes.

Į puodą supilkite braškių sultis, želė ir cukrų.

REKLAMA

Maišykite, kol želė ištirps.

REKLAMA

Tada įpilkite vandens.

Nuolat maišydami kaitinkite mišinį iki virimo.

REKLAMA

Kai tik mišinys sutirštės, supilkite jį ant braškių.

REKLAMA

Ant viršaus pabarstykite smulkintomis pistacijomis ir padėkite pyragą į šaldytuvą.

Leiskite jam gerai atvėsti.

REKLAMA

Mėgaukitės!

Instrukcijos vaizdo įraše:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].