Pyragas „Paukščio pienas“: nereikia kepti ir labai lengva paruošti

Pyragas „Paukščio pienas“ yra labai gardus, o svarbiausia – nesunkiai pagaminamas. Tad net jei tingisi, imkitės darbo ir galėsite greitai skanauti gardų desertą!

REKLAMA

Sudėtis

  • 350 g šokoladinių sausainių
  • 1 šaukštelis kavos
  • 0,5 šaukšto vandens

Įdarui

  • 200 ml grietinėlės
  • 180 g sviesto
  • 1 skardinė kondensuoto pieno
  • 11 g želatinos
  • 0,5 šaukšto vandens

Glajui

  • 150 g šokolado
  • 5-6 šaukštai pieno

Gaminimas

Į grietinėlę įberkite cukraus pudros ir išplakite.

REKLAMA

Išplakite minkštą sviestą, supilkite kondensuotą pieną ir plakite dar 1-2 minutes.

REKLAMA

Pamažu gautą masę supilkite į išplaktos grietinėlės masę. Gerai išmaišykite. Toliau paruoškite želatiną pagal instrukcijas ir supilkite į masę.

REKLAMA

Surinkite pyragą. Dėkite sluoksnį sausainių. Apšlakstykite kava.

REKLAMA

Tolygiai paskirstykite kremą.

REKLAMA

Vėl uždėkite sausainių sluoksnį ir apšlakstykite kava. Padėkite pyragą į šaldytuvą 3-4 valandoms, o geriausia – per naktį.

REKLAMA

Paruoškite glajų. Sumaišykite šokoladą su pienu ir ištirpinkite vandens garų vonelėje. Tada juo apliekite atšalusį ir sustingusį pyragą.

Viskas, pyragas „Paukščio pienas“ jau gali būti tiekiamas ant stalo.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].