Šį paprastą pyragą paruošite vos per 15 minučių, o jo skonis sužavės ne tik šeimos narius, bet taip pat ir svečius!

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA

2 didelių vaflių

350 g uogienės

REKLAMA

250 g sausainių (34 vnt.)

100 ml vandens

REKLAMA

100 g cukraus

125 g sviesto

REKLAMA

50 g šokolado

1 šaukšto kakavos

REKLAMA

70 g maltų graikinių riešutų

150 g maltų sausainių

REKLAMA

1 šaukšto romo esencijos

Papuošimui (neprivaloma):

REKLAMA

50 g baltojo šokolado

50 g juodojo šokolado

REKLAMA

6 šaukštų plaktos grietinėlės

Kaip gaminti?

REKLAMA

Vaflių plokštes ištepkite uogiene.

REKLAMA

Dėkite sausainių sluoksnį.

Į puodą įpilkite 100 ml vandens ir įberkite100 g cukraus.

REKLAMA

Kaitinkite ir maišykite, kol cukrus ištirps. Įdėkite sviesto, šokolado ir kakavos.

Maišykite, kol gausite vienalytę konsistenciją. Įdėkite romo esencijos, maltų riešutų ir maltų sausainių. Išmaišykite.

REKLAMA

Gautą masę tepkite ant sausainių sluoksnio, o tuomet dėkite antrą sausainių sluoksnį. Uždenkite uogiene išteptu vafliu.

REKLAMA

Prispauskite pyrago viršų padėkliuku, ant kurio padėkite pakuotę pieno, uogienės stiklainį, ar pan. 2-3 valandas laikykite šaldytuve.

Ištirpinkite baltąjį šokoladą, įpilkite grietinėlės, maišykite. Gauta mase padenkite pyrago paviršių. Ištirpinkite juodąjį šokoladą, ir juo puoškite pyrago viršų.

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

 

REKLAMA

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].