Pyragas „Kalėdinė eglutė“ - tikra šventinio stalo puošmena!

Kalėdoms tinka ir gyva, ir negyva eglutė. Vieną statykite kambaryje, o kitą – ant stalo. Pyragas „Kalėdinė eglutė“ papuoš šventinį stalą… bent jau trumpam, nes svečiai tikrai šį pyragą išgraibstys!

REKLAMA

Reikės:

pyrago tešlos (tinka ir mielinė)

Morkų pyragas

400 g špinatų (tinka ir šaldyti)

špinatai

REKLAMA

grietinėlės sūrio

česnakų

REKLAMA

tarkuoto sūrio

Provanso žolelių

REKLAMA

druskos

pipirų

REKLAMA

sviesto arba alyvuogių aliejaus

sviestas

Gaminimas:

Iškočiokite tešlą ir iš jos išpjaukite trikampį, kuris bus būsimos eglutės forma. Jums reikės dviejų tokių gabalų.

REKLAMA

pyragas „Kalėdinė eglutė“

Sumaišykite susmulkintus špinatus su grietinėlės sūriu, tarkuotu sūriu, druska, pipirais ir Provanso žolelėmis. Suberkite susmulkintą česnaką ir masę paskirstykite ant tešlos.

REKLAMA

pyragas „Kalėdinė eglutė“

Uždenkite įdarą antruoju tešlos sluoksniu, ant kurio padarykite horizontalias juosteles. Tam naudokite peilio užpakalinę dalį.

REKLAMA

pyragas „Kalėdinė eglutė“

Šonuose padarykite pjūvius, tik nesiekite pačio eglutės centro. Tada sulenkite kiekvieną šakelę spirale į viršų, link vainiko.

REKLAMA

pyragas „Kalėdinė eglutė“

Kepkite eglutę 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių. Kai iškeps, sutepkite lydytu sviestu arba alyvuogių aliejumi su žolelėmis ir smulkintu česnaku.

REKLAMA

pyragas „Kalėdinė eglutė“

Paprastai pyragas „Kalėdinė eglutė“ net nespėja atvėsti. Visi puola jo ragauti.

pyragas „Kalėdinė eglutė“

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].