Gardus kelių sluoksnių kalėdinis kreminis desertas, kuris iškart taps švenčių hitu. Šventė jūsų skonio receptoriams.

REKLAMA

Jums prireiks:

Tešlai:

REKLAMA
  • 110 g paprastų miltų
  • 20 g kakavos
  • 4 g kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio meduolių prieskonių (cinamonas, kalendra, gvazdikėliai, žvaigždanyžius, kardamonas, muskato riešutas, imbieras)
  • 1/2 šaukštelio cinamono
  • 2 vidutinio dydžio kiaušinių
  • nedidelio žiupsnelio druskos
  • 8 g vanilinio cukraus
  • 80 g granuliuoto cukraus
  • 70 ml pieno (kambario temperatūros)
  • 30 g augalinio aliejaus

Kremui:

  • 750 ml pieno
  • 200 g granuliuoto cukraus
  • 16 g vanilinio cukraus
  • 80 g kukurūzų krakmolo
  • 250 ml šalto pieno
  • 4 kiaušinių (M dydžio)
  • 360 g sviesto
  • 350 g konservuotų mandarinų
  • 15 vnt. didelių sausainių
  • mandarinų sulčių

Baltajam kremui:

REKLAMA
  • 250 g plakamos grietinėlės
  • 8 g grietinėlės tirštiklio
  • 30 g cukraus pudros
  • 8 g vanilinio cukraus

Papuošimui:

  • 50 g pieniško šokolado

Gaminimo eiga:

REKLAMA
  1. Į dubenį supilkite miltus ir kakavą.
  2. Tada suberkite kepimo miltelius, meduolių prieskonius, cinamoną ir viską išmaišykite plakimo šluotele.
  3. Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite žiupsnelį druskos, vanilinį cukrų ir išplakite plakimo šluotele.
  4. Į mišinį supilkite cukrų ir išmaišykite.
  5. Tada supilkite aliejų ir pieną, ir gerai išmaišykite.
  6. Galiausiai kakavos mišinį persijokite per sietelį ir įmaišykite grietinėlę.
  7. Tešlą supilkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
  8. Formą dėkite į orkaitę ir kepkite 20 minučių 175°C temperatūroje.
  9. Į indą suberkite cukrų, vanilinį cukrų, krakmolą ir išmaišykite šluotele.
  10. Pieną užvirinkite, supilkite į mišinį ir išmaišykite.
  11. Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite į masę ir išmaišykite.
  12. Puode vidutinėje temperatūroje užvirinkite pieną, supilkite kiaušinių mišinį ir maišykite, kol pasirodys pirmieji burbuliukai, tada virkite apie 30 sekundžių, kol sutirštės.
  13. Supilkite pudingą į stiklinę formą, uždenkite folija ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
  14. Atvėsusį biskvitą perpjaukite pusiau horizontaliai ir vieną dalį įdėkite į kepimo indą.
  15. Į dubenį supilkite minkštą sviestą ir plakite mikseriu apie 3–4 minutes.
  16. Į sviestą pamažu pilkite du šaukštus pudingo ir plakite mikseriu.
  17. Dubenyje sutrupinkite antrąją biskvito dalį, supilkite pusę pudingo ir mentele išmaišykite.
  18. Tada pudingą sudėkite į kepimo formą ant biskvito ir tolygiai paskleiskite.
  19. Konservuotų mandarinų sultis nukoškite į dubenį ir pilkite ant deserto.
  20. Užtepkite likusį pudingo sluoksnį ir išlyginkite.
  21. Pamirkykite biskvitą mandarinų sultyse ir paskleiskite ant pudingo.
  22. Desertą padėkite į šaldytuvą 3 valandoms.
  23. Į gilų dubenį supilkite grietinėlę, suberkite tirštiklį, cukrų, vanilinį cukrų ir plakite mikseriu grietinėlę.
  24. Biskvitus ištepkite plakta grietinėle ir išimkite desertą iš formos.
  25. Viršų papuoškite tirpintu šokoladu ir patiekite.

Skanaus!

Vaizdo įrašą galite pamatyti čia:

REKLAMA

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].