Ypatingas obuolių pyragas. Skanus ir labai gražus desertas

„ Neįprasta, įspūdinga, labai skanu! “- taip mano draugė apibūdino šį naują gardaus obuolių pyrago receptą. Ruošiant pyragą gudrybė ta, kad jame esantys obuoliai yra ne pjaustyti skiltelėmis, o palikti puselėmis. Pyragas paruošiamas labai greitai ir lengvai, o rezultatas maloniai nustebina. Jau nekalbant apie skanų šio kepinio aromatą!

REKLAMA

Šiandien pasidalinsime neįprasto obuolių pyrago receptu ir gaminimo eiga. Šis pyragas abejingų nepalieka!

pyragas

REKLAMA

SKANUS OBUOLIŲ PYRAGAS

Jums reikės:

  • 400 g miltų
  • 200 g sviesto
  • 150 g grietinės
  • 2 kiaušinių trynių
  • 100 g cukraus
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 6 vidutinių obuolių
  • cinamono pagal skonį
  • žiupsnelio druskos

Gaminimas:

Giliame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite ir tada smulkiai sutarkuokite šaltą sviestą. Sviestą ir miltus rankomis sutrinkite į trupinius.

REKLAMA

Atskirame dubenyje sumaišykite grietinę, cukrų, kiaušinių trynius ir žiupsnelį druskos. Dubenyje su miltais padarykite duobutę ir supilkite skystą mišinį. Viską gerai išmaišykite.

Suminkykite tešlą į rutulį. Atminkite, kad tešla gali šiek tiek lipti prie rankų.

REKLAMA

pyragas

Ant stalo, padengto miltais, tešlą padalinkite į dvi nelygias dalis. Viena dalis turėtų būti šiek tiek didesnė. Kiekvieną tešlos gabalėlį suvyniokite į maistinę plėvelę ir 1 valandai padėkite į šaldytuvą.

REKLAMA

Nuplaukite obuolius, nulupkite, perpjaukite per pusę ir išimkite šerdis.

REKLAMA

pyragas

Mažesnę tešlos dalį sudėkite tarp kepimo popieriaus lakštų ir iškočiokite į stačiakampį. Dydis turėtų būti toks, kad 12 obuolių pusių tilptų nedideliu atstumu viena nuo kitos. Perkelkite kepimo popierių su tešla į skardą, tešlą lengvai patepkite baltymais.

REKLAMA

Ant tešlos išdėliokite obuolių puseles.

REKLAMA

Lengvai pabarstykite obuolius cinamonu. Tai patogiausia padaryti su sieteliu.

Antrą tešlos dalį iškočiokite tarp kepimo popieriaus. Tešlos sluoksnis turi būti pakankamai didelis, kad uždengtų obuolius.

REKLAMA

Patogiausia tešlą perkelti ant obuolių, naudojant tą patį kepimo popierių. Apspaudykite tešlą taip, kad ji gražiai apdengtų obuolius. Šiek tiek užspauskite kraštus.

pyragas

REKLAMA

Prieš kepdami, kiekvieną obuolį subadykite šakute. Kepkite pyragą orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, 55 minutes iki auksinės spalvos.

REKLAMA

Tai viskas, obuolių pyragas paruoštas. Jei norite, galite jį apibarstyti cukraus pudra.

Skanaus!

REKLAMA

pyragas

Norėdami išsamiau susipažinti su šiuo receptu, žiūrėkite vaizdo įrašą.

REKLAMA

Kiekviename šio pyrago gabalėlyje yra pusė kvepiančio obuolio! Obuoliai gerai kepa ir sukuria gardžią skonio simfoniją kartu su trapia tešla.

REKLAMA

Šį skanų obuolių pyrago receptą būtinai išsaugokite. Toks pyragas maloniai pradžiugins jus ir jūsų šeimą šaltuoju metų laiku!

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].