Nuostabus pyragas prie arbatos puodelio!

REKLAMA

Ingredientai:

Trapiam pagrindui pagaminti reikės:

REKLAMA
  • Miltų – 250 g
  • Sviesto – 100 g
  • Trynių – 2 vnt.
  • Cukraus pudros – 100 g
  • Druskos – 1 žiupsnelio
  • Vandens – 1 valgomojo šaukšto

Įdarui:

  • Kiaušinių trynių – 4 vnt.
  • Baltojo šokolado – 200 g
  • Grietinėlės 20% – 200 g
  • Aviečių – 200 g
  • Gervuogių – 100 g
  • Vanilino – 1 žiupsnelio

Paruošimas:

REKLAMA
  1. Paruoškite trapų pagrindą: trynius su cukrumi suplakite iki baltumo, sumaišykite miltus su minkštu sviestu. Tada sumaišykite abu mišinius, įpilkite vandens ir įberkite druskos. Greitai išminkykite tešlą, susukite ją į rutulį, uždenkite folija ir padėkite valandai į šaldytuvą.
  2. Grietinėlę užvirkite, nukelkite nuo ugnies, įdėkite vanilino, baltojo šokolado gabalėlių ir išplakite iki vientisos masės.
  3. Trynius po vieną įmaišykite į grietinėlės ir šokolado mišinį, gerai išmaišydami.
  4. Atvėsusią tešlą iškočiokite ir išklokite 24-25 cm skersmens formą.
  5. Tešlą subadykite šakute.
  6. Tešlą kepkite 180°C temperatūros orkaitėje 10 minučių.
  7. Tada pyragą išimkite iš orkaitės, tolygiai paskirstykite uogas ir užpilkite šokolado su kiaušiniais įdaru.
  8. Vėl pašaukite į orkaitę 25–30 minučių, kol įdaras sutirštės.
  9. Paruoštą pyragą atvėsinkite ant grotelių.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].