Vokiškas aguonų pyragas. Tradicinis receptas keliaujantis iš kartos į kartą

Jei mėgstate aguonas ir varškę, tuomet tikrai turėtumėte išbandyti šį desertą. Vokiškas aguonų pyragas šimtmečius buvo ant šventinių stalų Vokietijoje. Jis nėra per daug puošnus, tačiau pakankamai paprastas, kad būtų galima gaminti be jokios progos.

REKLAMA

Aguonų pyragas

Šis patiekalas turi daug minkšto ir aromatingo įdaro ir visiškai neturi tešlos pertekliaus. Taigi, šis desertas yra pakankamai naudingas sveikatai.

Tešlai reikės:

REKLAMA
  • 90 g sviesto
  • 80 g cukraus
  • 190 g miltų

Įdarui reikės:

  • 50 g manų kruopų
  • 200 g varškės
  • 90 g cukraus
  • 100 g aguonų
  • 450 ml pieno
  • 60 g sviesto
  • 1 kiaušinio

pyragas

REKLAMA

Gaminimas:

Pradėkite nuo įdaro. Nedideliame puode sumaišykite šaltą pieną, sviestą, cukrų ir aguonas. Išmaišykite mišinį, pastatykite ant vidutinės ugnies ir pakaitinkite.

REKLAMA

Po to į karštą mišinį reikia įpilti manų kruopų. Norėdami tai padaryti, įpilkite kruopų mažomis porcijomis ir intensyviai maišykite šluotele. Viską darykite lėtai ir palaipsniui, kad negautumėte gumuliukų.

Įdėjus manų kruopas, dar kartą išmaišykite mišinį ir padėkite į šalį. Užtruks apie 20 minučių, kol masė atvės ir sutirštės.

REKLAMA

Dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinį ir įberkite žiupsnelį druskos. Po to varškę reikia gerai išplakti maišytuvu iki vientisos masės. Jei norite, galite įdėti šiek tiek vanilės ekstrakto.

REKLAMA

Dabar galime gaminti tešlą. Miltus persijokite per sietą. Smulkiai supjaustykite kietą sviestą arba sutarkuokite. Tada sumaišykite sviestą, miltus ir cukrų. Taip pat įberkite žiupsnelį druskos. Jei turite virtuvinį kombainą ar smulkintuvą, galite naudoti jį.

pyragas

REKLAMA

Dabar galite sumaišyti aguonas ir varškę. Maišykite iki vientisos masės.

Po to įtieskite kepimo popierių į formą ir supilkite pusę tešlos. Galite net šiek tiek daugiau nei pusę. Šitą pagrindą reikia gerai suspausti.

REKLAMA

Tada į vidų supilkite visą varškės ir aguonų mišinį, o ant viršaus užberkite likusią tešlą. Viršutinio sluoksnio nereikia spausti. Tada pyragas turi būti pašautas kepti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Jums reikės kepti 40-50 minučių.

REKLAMA

pyragas

Išėmę pyragą iš orkaitės, neskubėkite iškelti jo iš formos. Jums reikia palaukti, kol pyragas atvės, tada įdėkite jį dar kelioms valandoms į šaldytuvą. Priešingu atveju yra tikimybė, kad pyragas sugrius.

REKLAMA

Po to galite saugiai jį išimti iš formos ir patiekti. Atėjo laikas mėgautis švelnaus aguonų įdaro ir traškaus pagrindo deriniu. Jūs tikrai įsimylėsite tokį pyragą.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].