Vokiškas aguonų pyragas su varške. Skonis, kuris nepalieka abejingų

Kelionėje į Drezdeną mane sužavėjo aguonų pyragas su varške, aš net parsivežiau jo receptą. Įdaras yra fantastiškas! Pyragas išeina gana aukštas, skanus ir didelis, o tai labai patogu didelei šeimai. Pagrindas yra trupininė tešla, o viduryje – subtilus aguonų įdaras su varške.

REKLAMA

Sunkiausia šio recepto dalis yra palikti pyragą formoje atvėsti! Pyragui pagal klasikinį vokišką receptą reikės gana paprastų ir prieinamų ingredientų.

pyragas

REKLAMA

PYRAGAS SU VARŠKE IR AGUONOMIS

Šiandien redakcija jums pasakys, kaip gaminti vokišką aguonų pyragą su varške. Tai nustebins ne tik skoniu, bet ir išvaizda!

REKLAMA

Tešlai reikės:

  • 190 g miltų
  • 90 g sviesto
  • 80 g cukraus
  • žiupsnelio druskos

Įdarui reikės:

  • 450 ml pieno
  • 60 g sviesto
  • 90 g cukraus
  • 100 g aguonų
  • 1 kiaušinio
  • 90 g manų kruopų
  • 150 g varškės
  • žiupsnelio druskos

pyragas

Gaminimas:

Mažame puode sumaišykite šaltą pieną, aguonas, cukrų ir sviestą. Sumaišykite šluotele, tada pastatykite ant vidutinės ugnies. Nuolat maišant, užvirkite.

REKLAMA

Į karštą masę, nuolat maišant, supilkite manų kruopas mažomis porcijomis arba plona srovele. Tada nukelkite nuo ugnies ir padėkite 20 minučių į šalį, kad manų kruopos šiek tiek išbrinktų.

REKLAMA

pyragas

Atskirame inde sumaišykite varškę, kiaušinį, žiupsnelį druskos. Viską išplakite blenderiu iki vientisos masės.

REKLAMA

Į varškės masę supilkite aguonas. Maišykite viską vėl iki vientisos masės.

REKLAMA

pyragas

Norėdami paruošti pagrindą, sumaišykite miltus, sviestą, cukrų ir žiupsnelį druskos. Visus produktus susmulkinkite peiliu arba rankomis. Aš naudoju smulkintuvą, tinka ir kombainas su peiliais, tam naudokite pulsuojantį režimą.

REKLAMA

Paimkite kepimo indą (mano indo skersmuo 18 centimetrų), išklokite kepimo popieriumi. Supilkite pusę pagrindo masės, paskleiskite tolygiai ir šiek tiek suspauskite, ant viršaus paskleiskite varškės-aguonų įdarą. Pabarstykite įdarą likusiais trupiniais, tolygiai paskirstykite per visą formos paviršių.

REKLAMA

pyragas

Pyragą kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 45-50 minučių. Pyrago viršus turi būti gerai parudavęs.

REKLAMA

Atkreipkite dėmesį, kad torto negalima išimti iš formos, kol jis visiškai neatvės, kitaip jis neišlaikys savo formos. Leiskite jam visiškai atvėsti, tada valandai padėkite į šaldytuvą. Paskui galite išimti iš formos ir patiekti.

REKLAMA

pyragas

Viskas, varškės-aguonų pyragas yra paruoštas. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].