Tradicinis Varšuvos obuolių pyragas. Patiks visai šeimai

Vasarą yra daug šviežių vaisių ir daržovių, tačiau tiesiog nėra laiko iš jų gaminti įvairius patiekalus. Atvėsus orams, virtuvėje norisi praleisti daugiau laiko, o vasarą toks užsiėmimas žavi tik nedaugelį. Todėl greiti ir paprasti receptai yra ypač vertinami.

REKLAMA

Šiandien aprašytas obuolių pyragas yra vienas iš tokių. Jis paruošiamas taip lengvai, kad net vaikas gali jį pagaminti. Jam nereikia specialių ingredientų. Ir dar vienas šio deserto pliusas yra toks, kad jis visiškai negadina figūros.

pyragas

REKLAMA

YPATINGAI SKANUS OBUOLIŲ PYRAGAS

Jums reikės:

  • 1 kg obuolių
  • 1 stiklinės miltų
  • 0,5-1 stiklinės cukraus
  • 1 stiklinės manų kruopų
  • 1 šaukštelio malto cinamono
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 100 g saulėgrąžų aliejaus
  • 80 g smulkintų graikinių riešutų

Gaminimas:

Atskirame dubenyje sumaišykite manų kruopas, cukrų ir miltus. Įpilkite vanilinio cukraus ir cinamono. Išmaišykite viską iki vientisos masės – tai bus tešla.

REKLAMA

Obuolius nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite į atskirą dubenį.

pyragas

REKLAMA

Trečdalį tešlos suberkite į kepimo indą ir tolygiai paskirstykite. Tada sudėkite trečdalį tarkuotų obuolių ir išlyginkite sluoksnį. Kartokite procedūrą 2 kartus.

REKLAMA

Į kepimo formą ant viršaus užpilkite aliejaus.

pyragas

REKLAMA

Galiausiai viršų tolygiai pabarstykite kapotais graikiniais riešutais.

REKLAMA

Pyragą kepkite iki 180-200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes.

Paprastas ir skanus obuolių pyragas yra paruoštas. Leiskite jam šiek tiek atvėsti ir patiekite. Skanaus!

REKLAMA

pyragas

Ši pyrago gaminimo technika yra labai populiari. Kažkas vietoje obuolių prideda kriaušių, kažkas renkasi migdolų drožles, o kažkas visiškai pašalina visus, jo nuomone, nereikalingus ingredientus. Tačiau dėl savo paprastumo pyragas visada gaunasi ypatingai skanus.

Kai kurios namų šeimininkės pyrago neruošia vien todėl, kad jis atrodo per daug paprastas. Tačiau būtinai išmėginkite šį pyragą, nes jis nepalieka abejingų.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].