Šiandien norime papasakoti apie pyragą su kriaušėmis ir persikais. Tai labai švelnus, labai minkštas ir aromatingas kepinys. Pyrago saldumą galite reguliuoti patys – tiesiog įdėkite daugiau arba mažiau cukraus.

REKLAMA

Ingredientai:

  • miltai, 250 g
  • cukrus, 200 g + 20 g
  • žiupsnelis druskos
  • pienas, 50 ml
  • kiaušiniai, 5 vnt.
  • sviestas, 200 g
  • kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • vanilinis cukrus (pagal skonį)
  • persikai, 700 g
  • kriaušė, 1 vnt
  • riebi grietinė, 400 g
  • migdolų riekelės, 50 g.

Gaminimo eiga:

  1. Persikus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir supjaustykite į dvi dalis, išimdami kauliukus.
  2. Užpilkite persikus cukrumi ir palikite dvidešimčiai minučių.
  3. Sviestą su trupučiu druskos, su vanile ir 200 g cukraus bei kiaušiniais išplakite iki vientisos masės.
  4. Į miltus suberkite kepimo miltelius, persijokite ir supilkite į skystą dalį.
  5. Supilkite pieną ir lėtai sumaišykite (galite naudoti mikserį).
  6. Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi ar silikoniniu kilimėliu, ten įdėkite tešlą ir išlyginkite.
  7. Suberkite persikų ir kriaušių gabaliukus, pašlakstykite citrinos sultimis.
  8. Įkaitinkite orkaitę iki maždaug 180 laipsnių ir kepkite pyragą 40 minučių.
  9. Grietinę sumaišykite su cukrumi, tada išplakite šį mišinį.
  10. Užtepkite pagamintą grietinę ant torto ir palikite dvidešimčiai minučių.
  11. Pabarstykite pyragą bet kokiais mėgstamais riešutais.
  12. Kai pyragas bus pakankamai kietas, galite jį išimti iš formos ir palaikyti šaldytuve tris valandas prieš patiekiant.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].