Subtilaus skonio pyragas su vyšnių kremu. Papuoš jūsų vaišių stalą

Jūsų dėmesiui pateikiame pyrago receptą, kuris rizikuoja ilgam išlikti vienu mylimiausių jūsų šeimoje. Pyragas su vyšnių kremu šiek tiek primena visiems žinomą „Napoleoną“, todėl mes patys redakcijoje jį taip vadiname.

REKLAMA

Sluoksniuotas vyšnių pyragas

Reikalingų produktų kiekis apskaičiuotas pagal kvadratinę kepimo formą, kurios dydis yra 24 x 29 cm.

Biskvitui reikės:

REKLAMA
  • 300 g margarino arba sviesto
  • 500 g miltų
  • 125 g grietinės
  • 4 kiaušinių trynių

Įdarui reikės:

  • 500 g vyšnių
  • 100 g krakmolo
  • 200 g cukraus
  • 4 kiaušinių baltymų

Kremui reikės:

REKLAMA
  • 500 ml pieno
  • 200 g cukraus
  • 1,5 šaukšto miltų
  • 1,5 šaukšto krakmolo
  • 300 g sviesto

pyragas

Gaminimas:

REKLAMA

Supjaustykite šaltą sviestą arba margariną, ir sumaišykite su persijotais miltais. Sumaišykite viską iki trupinių. Masę galite kapoti peiliu, jeigu jūsų darbinis paviršius yra atsparus pažeidimams.

REKLAMA

Grietinę sumaišykite su kiaušinių tryniais ir supilkite viską į miltų ir sviesto trupinius. Tešlą rankomis išminkykite iki vienalytės masės, įdėkite į plastikinį maišelį ir per naktį palaikykite šaldytuve.

pyragas

REKLAMA

Ryte baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų, tada po truputį suberkite visą cukrų. Tada įpilkite krakmolo ir atsargiai viską išmaišykite mentele.

REKLAMA

Išimkite tešlą iš šaldytuvo, iš jos iškočiokite storą dešrą ir peiliu supjaustykite į 6 lygias dalis.

pyragas

REKLAMA

Kiekvieną dalį apvoliokite miltuose ir iškočiokite iki kepimo indo dydžio.

Ant sausos kepimo skardos uždėkite tešlos sluoksnį, tada tolygiai paskirstykite nedidelę baltymų dalį. Ir ant viršaus išdėliokite dalį vyšnių.

REKLAMA

Iškočiokite antrą tešlos gabalėlį ir perkelkite ant pirmojo sluoksnio su vyšniomis. Šakute subadykite paviršių ir kepkite apie 15–20 minučių 200 laipsnių temperatūroje.

REKLAMA

Pakartokite tai 3 kartus, kad gautumėte tešlos lakštus su vyšnių įdaru.

pyragas

REKLAMA

Kremo gaminimas ir pyrago pertepimas

Sumaišykite cukrų, miltus ir krakmolą. Tada užvirkite pieną ir supilkite sausą mišinį į verdantį pieną. Virkite, kol kremas bus pakankamai tirštas ir neturės gumuliukų.

Palaukite, kol kremas šiek tiek atvės. Tada sudėkite sviestą, supjaustytą mažais gabalėliais, ir viską plakite mikseriu, kol gausite vienalytę masę.

REKLAMA

Paimkite vieną biskvitą su vyšniomis, pertepkite kremu ir taip surinkite visą pyragą. Viršų galite papuošti vyšniomis ar biskvito trupinių ir cukraus pudros mišiniu.

REKLAMA

Nuoseklų gaminimo procesą galite pamatyti žemiau pateiktame vaizdo įraše.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].