Minkšti pyragėliai su šokolado įdaru kepti keptuvėje – tai labai paprasta! Jums net nereiks įjungti orkaitės. Šie pyragaičiai bus daug skanesni nei pirktiniai. 

REKLAMA

Ingredientai: 

  • 200 ml šilto pieno;  
  • 1 šaukštelis sausų mielių;  
  • 1 kiaušinis;  
  • 2 šaukštai cukraus;  
  • 1 šaukštas tarkuotos apelsino žievelės;  
  • 400 g miltų;  
  • 1 šaukštelis druskos;  
  • 1 šaukštas sviesto;  
  • šokoladas (pieninis arba kartaus skonio);  
  • cukraus pudra papuošimui. 

Šiltame piene ištirpinkite cukrų, druską ir mieles. Įmuškite kiaušinį ir sudėkite tarkuotą apelsino žievelę. Supilkite išsijotus miltus, užminkykite tešlą. Tada supilkite minkštą sviestą, įmaišykite į tešlą. 

REKLAMA

Palikite tešlą ant stalo valandai, kol ji padvigubės. 

REKLAMA

Tešlą iškočiokite, supjaustykite į 12 vienodų stačiakampių. Palikite po rankšluosčiu dar 15 minučių, kad pakiltų. 

REKLAMA

Būsimus pyragėlius apkepkite įkaitintame augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos. 

REKLAMA

Padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte riebalų perteklių. Tada kiekvieną pyragėlį pradurkite dantų krapštuku. 

Ir konditeriniu švirkštu supilkite į vidų ištirpintą šokoladą.

REKLAMA

Papuoškite cukraus pudra ir plona šokolado juostele. Tai labai skanu ir greita! Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].