Ingredientai

  • Kiaušinis – 4 vnt.
  • Druska – 0,5 šaukštelio
  • Cukrus – 200 g
  • Vanilinis cukrus – pakelis
  • Grietinė 20% – 150 g
  • Augalinis aliejus – 100 ml
  • Miltai – 200 + 40 g
  • Kepimo milteliai – 10 g
  • Kakava (karti) – 30 g

Ingredientai nurodyti 23 cm skersmens kepimo formai.

REKLAMA

Gaminimo eiga

Kiaušinius išplakite iki purių baltų putų, dalimis suberkite druską ir cukrų. Įpilkite grietinės, augalinio aliejaus, vanilės ir miltų, sumaišytų su kepimo milteliais.

Viską gerai išmaišykite. Padalinkite gautą masę į dvi dalis ir prie vienos pridėkite kakavos, o prie kitos – likusius (40 g) miltų. Abi tešlas gerai išmaišykite.

REKLAMA

Torto formą išklokite kepimo popieriumi ar gerai ištepkite riebalais. Tada pilkite tešlas taip, lyg kuriant ebru paveikslą ar lakuojantis nagus. Formos apačioje, centre, pakaitomis uždėkite po porą šaukštų rudos ir šviesios masės.

REKLAMA

Tešlą kaitaliokite, kol baigsis.

REKLAMA

Ant viršaus galite daryti kokį norite raštą. Tam puikiai tinka medinis iešmelis ar šakutė, šiaudelis.

REKLAMA

Pyragą kepame 170°C temperatūroje 45 minutes. Ar iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku.

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].