Pyragas „riešutų pagunda

Šiandien jums papasakosime, kaip gaminamas daugelio mėgstamas pyragas su uogiene ir riešutais. Mano vyras šį desertą meiliai vadina „Riešutų pagunda“, nes jis negali valgyti riešutų, tačiau kepinys yra toks skanus, kad neįmanoma atsilaikyti neparagavus. Aš gaminu šį pyragą su graikiniais riešutais ir abrikosų uogiene, o ant viršaus uždedu subtilų kremo sluoksnį.

REKLAMA

Pyragas

TOBULAS PYRAGAS

Pyrago tešla gaunasi minkšta, ji paruošiama tarsi biskvitas. Kartais sunku atsispirti, todėl į tešlą įmaišau džiovintų vaisių: džiovintų abrikosų, slyvų ar tiesiog saują razinų. Nepaisant to, kad pyragas susideda iš trijų sluoksnių, gaminimas trunka neilgai.

REKLAMA

Tešlai reikės:

  • 350 g miltų
  • 1 žiupsnelio druskos
  • 15 g kepimo miltelių
  • 200 g cukraus
  • 100 g sviesto
  • 100 g augalinio aliejaus
  • 3 kiaušinių
  • 350 ml pieno
  • 350 g graikinių riešutų
  • 7 šaukštų uogienės

Kremui reikės:

  • 600 ml pieno
  • 2 kiaušinių
  • 30 g kukurūzų krakmolo
  • 150 g cukraus
  • 15 g vanilinio cukraus
  • 200 g sviesto

Gaminimas:

Išsijokite kvietinius miltus ir įberkite kepimo miltelių bei 1 žiupsnelį druskos.

REKLAMA

Atskirame dubenyje išplakite 3 kiaušinius ir cukrų. Supilkite cukrų per 3 kartus ir kiekvieną kartą plakite mišinį iki 5 minučių. Galų gale kiaušinių mišinio tūris turėtų padidėti 2–3 kartus.

Pyragas

REKLAMA

Į kiaušinių mišinį suberkite miltus, sudėkite minkštą sviestą ir supilkite augalinį aliejų. Riešutus susmulkinkite kavos malūnėlyje arba peiliu ir suberkite į tešlą. Viską gerai išmaišykite silikonine mentele.

Paruoškite kepimo indą, kurio dydis yra 23 x 35 cm, dugną išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą į kepimo indą. Tešlą tolygiai paskirstykite ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių.

REKLAMA

Tuo tarpu galite pasigaminti kremą. Tai padaryti tikrai paprastą: šiek tiek pieno sumaišykite su 2 kiaušiniais ir kukurūzų krakmolu. Tada pastatykite puodą su mišiniu ant viryklės ir kaitinkite.

REKLAMA

Pyragas

Kai pienas sušils, įmaišykite sviestą ir kaitinkite, kol sutirštės. Kai tai įvyks, uždenkite kremą maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą. Patartina kremą palikti šaldytuve bent 1 valandą.

REKLAMA

Išimkite biskvitą iš orkaitės ir leiskite jam atvėsti formoje. Tada aptepkite biskvitą abrikosų ar kita mėgstama uogiene. Ant viršaus užtepkite kremo sluoksnio ir pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais. Skanaus!

REKLAMA

Pyragas

Jei norite, galite pasigaminti šokolado glajų ir užpilti ant pyrago viršaus, kad jis būtų tikrai šventinis. Užtikrinu jus, šis pyragas pranoks visus jūsų lūkesčius. Labai mėgstu jį gaminti rudenį, kai lauke šalta ir tamsu.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].