Purus tortas su kremu, kuriam nereikia orkaitės. Tiesiog tirpsta burnoje!

Tortas visada džiugina šeimos narius ir svečius. Bet buvo laikotarpis, kai sugedo mano mėgstamiausia orkaitė ir reikėjo ieškoti kitos išeities. Laukdama naujo pirkinio, nusprendžiau ieškoti naujų skanėstų receptų. Ir už akių užkliuvo tortas su kremu, kuriam gaminti nereikia orkaitės. Natūralu, kad iškart pradėjau gaminti.

REKLAMA

Biskvitus lengvai iškepiau keptuvėje. Jie išėjo ne prasčiau nei orkaitėje, tokie pat purūs ir minkšti. Greitai paruošiau kremą, sutepiau tortą ir iki vakaro jau turėjau desertą. Iš pradžių mano vyras manė, kad tortas parneštas iš parduotuvės. Bet pabandęs iškart įvertino naminio deserto skonį.

tortas

REKLAMA

Jums reikės:

  • Cukraus 400 g
  • Pieno 725 ml
  • Kiaušinių 7 vnt
  • Sodos 1,5 šaukštelio
  • Acto 1 valgomojo šaukšto
  • Kvietinių miltų 270 g
  • Sviesto 280-300 g
  • Saulėgrąžų aliejaus 90 ml
  • Grietinės 5-7 šaukštų
  • Kakavos miltelių 115 g
  • Druskos žiupsnelio

Gaminimas:

Į didelį dubenį persijokite 180 g miltų, įpilkite 45 g kakavos, 140 g cukraus, druskos ir sodos. Gerai išmaišykite. Supilkite 225 ml pieno ir saulėgrąžų aliejaus, įmuškite 3 kiaušinius ir užminkykite tešlą. Supilkite actą ir vėl gerai išmaišykite.

REKLAMA

Įkaitinkite keptuvę, kurios skersmuo yra 23-25 ​​cm. Iš šio tešlos kiekio gausite 10 biskvitų. Keptuvę ištepkite aliejumi ir įpilkite tešlą. Kepkite pyragus po dangčiu 15-17 minučių, neapversdami. Periodiškai nuvalykite kondensatą nuo dangčio. Patikrinkite, ar iškepė, mediniu pagaliuku.

tortas

REKLAMA

Supilkite pieną į puodą, įmuškite 2 kiaušinius ir 10 šaukštų cukraus. Puodą pastatykite ant vidutinės ugnies. 3 šaukštus miltų suberkite po truputį, nuolat maišydami, kad neatsirastų gumulėlių. Kai kremo konsistencija atrodo kaip tiršta grietinė, nukelkite nuo ugnies, atvėsinkite ir tada išplakite su 200 g minkšto sviesto.

REKLAMA

Kai biskvitai ir kremas bus paruošti, galite pradėti formuoti tortą. Vienam desertui pakanka trijų sluoksnių, tačiau galima pagaminti aukštesnį. Kiekvieną biskvitą sutepkite kremu ir sukraukite vieną ant kito. Sumaišykite grietinę, 2 kiaušinius, 3 šaukštus cukraus ir kakavos bei 80–100 g sviesto. Padenkite pyragą glajumi.

tortas

REKLAMA

Jei nuspręsite pasivaišinti pati ar pavaišinti vaikus mažu tortu, sumažinkite ingredientų kiekį trigubai. Leiskite kremams įsigerti į  biskvitą, vėsindami kelias valandas. Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].