Populiarus migdolų pyragas. Labai skanus ir prabangus desertas

Mano sesuo nuolat girdavo garsųjį IKEA migdolų pyragą. Galiausiai nusprendžiau išbandyti šį populiarų skanėstą. Ji sako tiesą, pyragas yra labai skanus. Bet kam pirkti, jei galite pagaminti jį patys? Mano naminis švediškas migdolų pyragas pasirodė kur kas skanesnis. Augalinį aliejų pakeičiau sviestu ir įdėjau daugiau riešutų.

REKLAMA

Subtilus pyragas gaminamas iš migdolų miltų ir baltymų. Jei nėra paruoštų miltų, tada galite tiesiog sumalti migdolų branduolius. Pyragui suteikiamas ryškus riešutų aromatas. O skonį papildys burnoje tirpstantis kremas. Originale pastebėjau keistą poskonį, kuris šiek tiek gadina įspūdį. Bet mano versijoje jo nėra. Galbūt tai yra pasirinktų ingredientų kokybės klausimas.

pyragas

REKLAMA

Jums reikės:

  • Kiaušinio baltymų 150 g
  • Cukraus 180 g
  • Migdolų miltų 150 g
  • Kiaušinio trynių 100 g
  • Grietinėlės 100 ml
  • Sviesto 175 g
  • Migdolų drožlių 50 g

Gaminimas:

Baltymus išplakite iki standžių putų. Plakant įberkite 120 g cukraus. Kai mišinys bus tvirtas, įpilkite migdolų miltų ir atsargiai sumaišykite su baltymais. Mišinį sudėkite į konditerinį maišelį.

REKLAMA

Ant kepimo popieriaus suformuokite du 21 cm apskritimus, perkelkite juos į kepimo skardą.

pyragas

REKLAMA

Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių ir kepkite pyragus 25 minutes. Briaunos turi būti lengvai parudavusios.

REKLAMA

Puode sumaišykite kiaušinių trynius, riebią grietinėlę (33%) ir 60 g cukraus. Pastatykite indą ant vidutinės ugnies ir, nuolat maišydami, viską virkite, kol gausite saldintą sutirštintą pieną.

pyragas

REKLAMA

Masę uždenkite maistine plėvele ir visiškai atvėsinkite. Tada išplakite kremą maišytuvu, įdėkite minkšto sviesto ir plakite, kol masė taps vientisa.

REKLAMA

Pusę kremo užtepkite ant biskvito, uždenkite antru biskvitu ir likusiu kremu aptepkite pyrago viršų ir šonus.

pyragas

REKLAMA

Apkepkite migdolų drožles sausoje keptuvėje ir pabarstykite pyragą. Drožles šiek tiek įspauskite į kremą, kad jos nenubyrėtų. Pyragą palaikykite šaldytuve 4–8 valandas.

Prieš patiekdami, išimkite migdolų pyragą iš šaldytuve. Jis turėtų stovėti kambario temperatūroje mažiausiai 15-20 minučių. Desertas yra vidutiniškai saldus ir kupinas riešutų skonio. Ir pagrindinis dalykas yra tai, kad pyragas be įprastų miltų!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].