„YouTube“ kanale radome fantastišką deserto, kuris atrodo tarsi konditerijos gaminys, receptą, tačiau pagal jį galite paruošti be didelių pastangų!

REKLAMA

Sodrus šokolado skonis ir gardus bei gaivus varškės kremas. Tai nuostabus derinys!

Jums reikės:

REKLAMA

Tešlai:

  • 170 g paprastų miltų
  • 50 g kakavos
  • 2,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 4 kiaušinių
  • 80 g grietinės
  • 100 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 120 g cukraus
  • 1/4 šaukštelio druskos

Kremui:

REKLAMA
  • 100 g grietinės
  • 400 g varškės
  • 250 g kondensuoto pieno
  • 50 g kakavos

Glajui:

  • 60 g sviesto
  • 100 g juodojo šokolado
  • 40 g pieno
  • sirupo
  • 100 g vandens
  • 50 g cukraus
  • 20 g konjako / brendžio

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską.

REKLAMA

Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi, grietine ir aliejumi.

REKLAMA

Tada įmaišykite sausą mišinį į kiaušinių masę. Plakite maišytuvu iki vientisos masės.

Uždenkite formą kepimo popieriumi ir supilkite į ją tešlą.

REKLAMA

Kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 minučių.

REKLAMA

Pasibaigus kepimo laikui, tešlą patikrinkite mediniu pagaliuku.

REKLAMA

Jei tešla gerai iškepusi, ištraukite ją iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Apverskite ir atsargiai nuimkite kepimo popierių.

Peiliu išlyginkite šonus ir supjaustykite tešlą į 4 lygias dalis.

REKLAMA

Kiekvieną dalį aptepkite sirupu, kurį paruoškite taip: 50 g cukraus sumaišykite su 100 ml vandens ir užvirkite.

REKLAMA

Virkite apie 2 minutes ir leiskite atvėsti. Įpilkite 2 šaukštus konjako.

Paruoškite kremą. Sumaišykite grietinę, varškę, kakavą ir kondensuotą pieną.

REKLAMA

Gerai viską išmaišykite.

REKLAMA

Galite surinkti pyragą. Ant padėklo uždėkite pirmąjį iškeptą paplotėlį ir užtepkite 1/3 kremo.

REKLAMA

Tada uždėkite antrąją biskvito dalį, lengvai paspauskite ir vėl tepkite 1/3 paruošto kremo. Tęskite taip, kol sunaudosite visus ingredientus ir padėkite pyragą į šaldytuvą.

Paruoškite glajų.

REKLAMA

Sviestą sumaišykite su pienu ir užvirkite.

Į karštą masę sudėkite skaldyto šokolado ir maišykite tol, kol šokoladas visiškai ištirps.

REKLAMA

Glajų tolygiai užpilkite ant pyrago viršaus ir leiskite jam sukietėti.

REKLAMA

Supjaustykite ir galite patiekite.

Linkime gero skonio!

REKLAMA

Vaizdo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].