obuolių pyragas

Siūlome išbandyti šį patobulintą obuolių pyrago receptą, kuris idealiai tinka prie arbatos. Plonas tešlos sluoksnis ir daug obuolių įdaro tikrai sužavės net ir tuos žmones, kurie nėra dideli pyragų gerbėjai!

REKLAMA

Jums reikės:

1,3 kg obuolių

REKLAMA

1 valgomojo šaukšto rudojo cukraus

50 ml vandens

REKLAMA

50 ml vandens

4 šaukštų agaro (augalinės „želatinos”)

REKLAMA

1 valgomojo šaukšto cinamono

105 g sviesto

REKLAMA

1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių

170 g kvietinių miltų

REKLAMA

1 kiaušinio

Vanilės (pagal skonį)

REKLAMA

Migdolų drožlių

Kaip gaminti?

REKLAMA

Miltus sumaišykite su plaktu kiaušiniu (baltymą ir trynį išplakite atskirai su cukrumi), įdėkite 70 g kambario temperatūros sviesto, viską gerai išmaišykite. Apvyniokite maistine plėvele ir 40 minučių palaikykite šaldytuve.

REKLAMA

Nulupkite obuolius ir supjaustykite kubeliais. Apšlakstykite citrinos sultimis ir išmaišykite. Suberkite į puodą, įdėkite rudojo cukraus, cinamono ir vanilės,  įpilkite vandens. 8 minutes patroškinkite, karts nuo karto pamaišykite.  Nukelkite nuo viryklės, palaukite, kol atvės. Įdėkite agaro, gerai išmaišykite.

REKLAMA

Išimkite tešlą iš šaldytuvo, dėkite į kepimo formą, kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes.

REKLAMA

Suberkite įdaro masę,  ant viršaus dėkite likusį sviestą, kepkite 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Pabarstykite migdolų drožlėmis ir kepkite dar 15 minučių.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].