Naminis keksas su kefyru ir razinomis. Vienas paprasčiausių receptų

Keksiukai, bandelės ir pyragaičiai yra žavūs skanėstai, kurie gundo mus iš vitrinų parduotuvėse. Pirma, jie pritraukia dėmesį savo išvaizda, o paskui skoniu. Tačiau, juk paprastas naminis razinų keksas yra daug skanesnis už pirktus kepinius.

REKLAMA

Tai labai purus ir skanus keksas su razinomis ir kefyru. Susiraskite kekso formą, kad kepinys atrodytų taip gražiai, tarsi tiesiai iš prabangios kepyklos.

keksas

REKLAMA

Jums reikės:

  • Kvietinių miltų 2 stiklinių
  • Cukraus 1 stiklinės
  • Kefyro 1 stiklinės
  • Razinų 1 stiklinės
  • Kiaušinių 2 vnt.
  • Kepimo miltelių 1 šaukštelio
  • Vanilinio cukraus 1 šaukštelio
  • Saulėgrąžų aliejaus 1 šaukšto
  • Druskos žiupsnelio

Gaminimas:

Prieš pradėdami gaminti keksą, išimkite produktus iš šaldytuvo. Jie turėtų būti kambario temperatūros. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir persijokite į dubenį. Taip keksas bus prisotintas deguonies.

2 didelius kiaušinius (arba 3 vidutinius) išmaišykite su cukrumi atskirame dubenyje. Supilkite ten vanilinį cukrų. Ingredientus išplakite iki purumo. Po 5 minučių užpilkite kefyru. Išmaišykite.

REKLAMA

Dabar supilkite sausą mišinį į skystą masę. Išmaišykite ingredientus su silikonine mentele iki vientisos masės. Į tešlą supilkite razinas ir dar kartą viską gerai išmaišykite. Razinas galima iš anksto išmirkyti.

REKLAMA

Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi. Jei neturite kekso formos, paprastą formą galite iškloti kepimo popieriumi. Supilkite tešlą į formą. Kepkite pyragą orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.

Kepdami užtruksite nuo 35 iki 45 minučių. Tai priklauso nuo formos aukščio ir orkaitės galios. Bet kokiu atveju ar keksas iškepė patikrinkite dantų krapštuku. Iškepusį keksą palikite pastovėti 10 minučių.

REKLAMA

keksas

Toks paprastas razinų keksas yra tikras delikatesas. O turint omenyje deserto kainą, jis patiks dar labiau. Jei norite, į tešlą galite įdėti riešutų, džiovintų vaisių ar kokoso drožlių. Svarbiausia – nepersistengti. Galų gale, dėl gausybės priedų tešla tampa sunkesnė, todėl ji mažiau iškyla kepant!
REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].