Moliūgų ir kondensuoto pieno pyragas. Tobulas rudens akcentas

Rudens grožis moliūgas yra sveikas ir skanus produktas, bet dar svarbiau, kad jis gali būti derinamas tiek su sūriu maistu, ir taip pat gali būti nuostabaus skonio saldaus deserto pavidalu. Moliūgai naudojami pyragams, bandelėms, sultims gaminti ir net kepti. Keptas moliūgas su ryžiais yra neįprastas būdas patiekti pažįstamą moliūgų košę. Bet nesvarbu, ką nuspręsite gaminti, bus skanu. Šiandien jūs dėmesiui pyragas su moliūgais ir kondensuotu pienu.

REKLAMA

pyragas

MOLIŪGŲ PYRAGAS

Moliūgų pyrago receptas žavi minimaliu ingredientų kiekiu ir paprastu paruošimu. Jei turite smaližių, rekomenduojame pradėti gaminti iš karto.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 400 g moliūgų
  • 50 g graikinių riešutų
  • 400 g miltų
  • 50 g sviesto
  • 50 g cukraus
  • 150 g sutirštinto pieno
  • 1 šaukštelio acto
  • 1 šaukštelio sodos
  • 2 šaukštelių cinamono
  • 2 šaukštelių gvazdikėlių

PARUOŠIMAS

Nuplaukite moliūgą, pašalinkite odą ir supjaustykite 3-4 cm storio gabalėliais.

REKLAMA

Kepkite moliūgą orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 10-15 minučių, kol suminkštės. Tada atvėsinkite ir susmulkinkite.

pyragas

REKLAMA

Sumaišykite moliūgą su išsijotais miltais, įpilkite sviesto, cukraus, sodos, acto ir prieskonių. Maišykite tešlą iki vientisos masės, kad neliktų gumuliukų.

REKLAMA

Į tešlą suberkite smulkintus graikinius riešutus. Jei norite, galite pridėti razinų arba pakeisti jomis riešutus, jei jie jums nepatinka.

pyragas

REKLAMA

Kepimo indą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Supilkite tešlą į formą.

Į formos vidurį supilkite kondensuotą pieną.

REKLAMA

Pyragą kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, 45-50 minučių. Tešla turi būti gerai iškepusi, kepimo pabaigoje, likus 10 minučių iki pabaigos, temperatūrą reikia sumažinti iki 180 laipsnių. Tešlą patikrinkite dantų krapštuku, kondensuotas pienas turėtų virsti auksine plutele.

REKLAMA

pyragas

Štai kaip paruošti moliūgų pyragą orkaitėje su kondensuotu pienu. Pyrago viršų galima papuošti tarkuotu šokoladu ar riešutais, o plakta grietinėlė desertą pakels į kitą skonio lygį.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].