Minkštas imbierinis moliūgų pyragas su graikiniais riešutais

Neseniai draugė pavaišino mane pyragu. Pyragas buvo labai skanus, apsidžiaugiau ir iškart paprašiau recepto. Įsivaizduokite mano nuostabą, kai sužinojau apie pagrindinį ingredientą, nes anksčiau jis man nepatiko. Jei atvirai, moliūgų pyragas užkariavo mano širdį.

REKLAMA

Dabar moliūgų sezono įkarštis, todėl nusipirkti daržovę nekils jokių problemų. Norint gaminti moliūgų pyragą su riešutais, net nereikia gaminti tyrės – tereikia moliūgą sutarkuoti. Apelsinų žievelės bus dėl aromato, o graikiniai riešutai pridės intensyvaus skonio.

pyragas

REKLAMA

Jums reikės:

  • Moliūgo 250 g
  • Graikinių riešutų 100 g
  • Apelsino žievelės 20 g
  • Kiaušinių 4 vnt.
  • Cukraus 150 g
  • Kvietinių miltų 150 g
  • Kepimo miltelių 10 g
  • Vanilino pagal skonį

Gaminimas:

Graikinius riešutus ir žievelę sumalkite į rupius trupinius. Moliūgą sutarkuokite stambia tarka.

REKLAMA

Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius išplakite su vanile ir puse cukraus, kol masė taps šviesi.

pyragas

REKLAMA

Į trynių masę suberkite riešutus sumaltus su žievelėmis, moliūgą, miltus ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite.

REKLAMA

Baltymus išplakite su likusiu cukrumi. Švelniai išmaišykite baltymų mišinį su likusiais ingredientais.

pyragas

REKLAMA

Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir tolygiai paskirstykite. Kepkite valandą orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ° C.

Prieš patiekdami galite moliūgų pyragą pabarstyti cukraus pudra, papuošti graikinių riešutų arba moliūgų griežinėliais. Visi ingredientai idealiai dera, kad būtų sukurtas originalus ir unikalus skonis.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].