Lengvas, nekeptas pyragas. Skonis, kuris patiks net išrankiausiems

Burnoje tirpstantis kakavos, pieno ir slyvų pyragas paruošiamas be orkaitės. Pakanka sumaišyti ingredientus, įpilti želatinos ir padėti į šaldytuvą.

REKLAMA

pyragas

Pyragas yra be miltų, todėl jūsų figūrai nepakenks. O subtilus šokolado želė derinys su slyvų rūgštumu džiugins net reikliausius gurmanus.

REKLAMA

Nekeptas pyragas

Jums reikės:

  • 750 ml pieno
  • 100 g juodojo šokolado
  • 100 g sviesto
  • 3 kiaušinių
  • 200 g džiovintų slyvų
  • 3 šaukštų kakavos
  • 20 g želatinos
  • 150 g cukraus
  • 3 šaukštų krakmolo
  • 14 vnt. sausainių
  • 1 pakelio (8 g) vanilinio cukraus
  • kokoso drožlių dekoravimui
  • 28 cm skersmens formos

Gaminimas:

10 minučių džiovintas slyvas užpilkite verdančiu vandeniu, kad suminkštėtų.

REKLAMA

Minkštas slyvas sutrinkite maišytuvu iki pastos.

pyragas

REKLAMA

Kiaušinius įmuškite į dubenį, įpilkite paprasto ir vanilinio cukraus. Kruopščiai viską sumaišykite maišytuvu. Įpilkite kakavos, krakmolo ir vėl išmaišykite.

REKLAMA

Įpilkite šiek tiek pieno. Maišykite taip, kad neliktų gumuliukų, ir supilkite likusį pieną.

pyragas

REKLAMA

Viską kaitinkite ant ugnies. Kai mišinys bus karštas, į jį įpilkite susmulkinto šokolado. Virkite iki tirštumo, nuolat maišydami.

Tuo tarpu užpilkite želatiną vandeniu ir palikite išbrinkti.

REKLAMA

Nuimkite puodą nuo ugnies, į karštą masę sudėkite susmulkintą sviestą, džiovintų slyvų pastą ir želatiną.

REKLAMA

Viską sumaišykite iki vientisos masės.

Formą patepkite augaliniu aliejumi ir padenkite kepimo popieriumi.

REKLAMA

Supilkite kremą į formą. Lengvai pakratykite, kad kremas būtų lygus ir pašalintumėte visus oro burbuliukus.

pyragas

REKLAMA

Ant kremo išdėliokite sausainius.

REKLAMA

Deserto formą uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve 2-3 valandas.

Praėjus šiam laikui, atidarykite formą ir perkelkite pyragą ant lygaus paviršiaus sausainiais žemyn.

REKLAMA

Nuimkite popierių ir supjaustykite dalimis.

pyragas

REKLAMA

Pyragas gali būti patiektas su kava ar arbata. Gero apetito!

Skonis pasirodė puikus. Pyragą tikrai gaminsiu dar kartą, bet galbūt pridėsiu daugiau džiovintų slyvų. Man patiko rūgštumas, kurį jos suteikia skoniui.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].