Morkų pyragas iš kitų pyragų išsiskiria savo purumu ir drėgnumu, o subtilaus aromatingo kremo natos tiesiog nepalieka abejingų! Dar geriau – visa tai gaminame be kiaušinių ir pieno produktų! Tai labai švelnus ir tiesiog tirpstantis burnoje desertas.

REKLAMA

Paprastas ir labai skanus, pyragas savo struktūra neprimena jokio kito pyrago, jame idealiai dera morkų ir riešutų skoniai, o jį puošia šviesus kremas, kvepiantis apelsinais. Net pradedantysis konditeris gali pagaminti tokį pyragą – skonis nudžiugins įdomių kepinių mėgėjus ir tuos, kurie nevartoja gyvūninės kilmės produktų. Svečiai neatspės, iš ko pagamintas šis pyragas. Mėgaukitės skonio atradimais!

REKLAMA

Pyrago ingredientai:

  • miltai – 250–300 g
  • druska – 1 žiupsnelis
  • kepimo milteliai – 10 g
  • morkos – 300 g
  • cukrus – 120 g
  • augalinis aliejus – 100 g
  • vanduo – 50 ml
  • graikiniai riešutai – 100 g.

Kremui ingredientai:

  • apelsinas – 1 vnt.
  • manų kruopos – 60 g
  • cukrus pagal skonį – 50–100 g
  • vanduo (iki 500 ml tešlos tūrio).

Gaminimo eiga:

  1. Į dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius ir druską.
  2. Morkas smulkiai sutarkuokite (morkine tarka). Sudėkite cukrų bei augalinį aliejų. Gerai išmaišykite ir įpilkite šiek tiek miltų mišinio. Viską sumaišykite.
  3. Paimkite riešutus, sukapokite peiliu ir supilkite į tešlą. Gerai išmaišykite. Iš šio tešlos kiekio galima iškepti 3 biskvitus.
  4. Paruoškime kremą. Puode sumaišykite manų kruopas ir cukrų. Nulupkite vieno apelsino žievelę ir išspauskite visas sultis. Supilkite vandenį į apelsinų sultis su žievelėmis ir supilkite viską ant sausų ingredientų.
  5. Virkite kremo ingredientus, kol masė sutirštės. Išimkite, atvėsinkite ir išplakite maišytuvu.
  6. Nupjaukite iškepusių ir atvėsusių biskvitų viršų, kad šie būtų plokšti (nes kepdami jie iškilo ir, greičiausiai, nėra lygūs). Nupjautas dalis sutrupinkite trupiniais – juos panaudosite vėliau.
  7. Mes galime sutepti torto sluoksnius! Ant tortinės ar didelės lėkštės uždėkite pirmą biskvito lakštą, tepkite kremo, uždėkite antrą lakštą, vėl tepkite kremu ir uždėkite trečią lakštą. Likusiu kremu aptepkite torto viršų ir šonus. Juos aplipinkite turimais biskvito trupiniais. Viršų puoškite trupiniais, riešutais ar taip, kaip norite.

Išsamų kepimo receptą rasite vaizdo įraše:

REKLAMA

 

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].