Kriaušių pyragas, kurio receptu pasidalino italų virtuvės šefas

Skaniausias kriaušių pyragas yra tobulas sprendimas, kai norite pamaloninti savo šeimą darbo dienomis. Laimei, kriaušių derlius šį rudenį itin gausus!

REKLAMA

Šiandien redakcija pasidalins receptu, kaip pasigaminti pyragą su karamelizuotomis kriaušėmis!

pyragas

REKLAMA

SKANIAUSIAS KRIAUŠIŲ PYRAGAS

Tešlai reikės:

  • 150 g miltų
  • 70 g sviesto
  • 20 g cukraus pudros
  • 1 kiaušinio
  • žiupsnelio druskos

Įdarui reikės:

  • 6 kriaušių
  • 150 g cukraus
  • 75 g sviesto

Gaminimas:

Norėdami paruošti trapią tešlą, maišymo dubenyje sumaišykite miltus, druską, cukraus pudrą ir šaltą sviestą. Visus ingredientus sumalkite blenderiu iki masės vientisumo. Įmuškite kiaušinį ir vėl sumaišykite.

REKLAMA

Paruoštą tešlą surinkite į gumulą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

pyragas

REKLAMA

Kriaušes nuplaukite, nulupkite ir pašalinkite sėklas.

REKLAMA

Norėdami paruošti karamelę, į šaltą sausą keptuvę supilkite ploną cukraus sluoksnį ir įjunkite didelę kaitrą. Palaukite, kol cukrus ištirps. Periodiškai pridėkite cukraus tose vietose, kur jis jau ištirpo. Visas cukrus turi ištirpti iki karamelės ir nesudegti.

Degintos karamelės skonis yra kartokas, o tai reiškia, kad ji netinka pyragui. Taip pat atkreipkite dėmesį, kad jums nereikia maišyti karamelės, kitaip ji kristalizuosis. Galite paprasčiausiai pasukti keptuvę iš vienos pusės į kitą, kad cukrus greičiau ištirptų.

REKLAMA

pyragas

Kai visas cukrus ištirps, sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir sudėkite sviesto gabalėlius. Sviestą ir karamelę gerai sumaišykite su silikonine mentele, tada suberkite kriaušes. Palikite kriaušes 10 minučių karamelėje, kad gerai karamelizuotųsi.

REKLAMA

Kriaušes perkelkite į kepimo indo dugną, ant viršaus supilkite likusią karamelę.

REKLAMA

pyragas

Iškočiokite tešlą į ploną maždaug 3-4 mm storio sluoksnį. Naudojant kočėlą, švelniai perkelkite tešlą ant kriaušių, perteklinius kraštus sulenkite į vidų. Pyragą kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, pusvalandį.

REKLAMA

Pyragą atvėsinkite ir apverskite ant lėkštutės. Papuoškite jį pagal savo skonį.

REKLAMA

pyragas

O norint išsamiau susipažinti su šiuo receptu, žiūrėkite vaizdo įrašą, esantį žemiau.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].