Klasikinis pyragas „Paryžiaus brestas

Istorija, kurios dėka pyragas „Paryžius – Brestas“ gavo savo pavadinimą, yra paprasta ir linksma. Legenda byloja, kad deserto autorių, prancūzų konditerį Louisą Durandą taip įkvėpė dviračių lenktynės, kad jis pagerbė sportininkus, sukūręs dviračio rato formos desertą. Žinoma, juk dalyviams teko įveikti net 1200 km!

REKLAMA

Tai buvo dar 1910 metais, tačiau nuo to laiko pyrago populiarumas tik didėjo. Šiuolaikiniai konditeriai varžosi tarpusavyje ne tik dėl pyrago gaminimo įgūdžių, bet ir dėl jo dydžio. Pyragas „Paryžius-Brestas“ – vienas populiariausių klasikinių desertų. Jūs tiesiog turite išmokti jį gaminti!

pyragas

REKLAMA

Jums reikės:

  • Vandens 125 ml
  • Pieno 125 ml
  • Kvietinių miltų 165 g
  • Sviesto 350 g
  • Druskos 1 žiupsnelio
  • Kiaušinių 4 vnt.
  • Kiaušinio trynių 9 vnt.
  • Cukraus 370 g
  • Graikinių riešutų 200 g
  • Migdolų 100 g
  • Cukraus pudros 50 g

Gaminimas:

Pirmasis žingsnis yra paruošti tešlą. Į puodą supilkite 125 ml vandens ir tiek pat pieno. Į juos įberkite žiupsnelį druskos ir sudėkite 100 g minkšto sviesto. Padėkite puodą ant ugnies. Maišant užvirkite jo turinį.

Kai tik mišinys užvirs, nukelkite jį nuo ugnies. Į puodą supilkite miltus. Maišykite medine mentele, kol mišinys taps vienalytis.

REKLAMA

Tada grąžinkite puodą ant silpnos ugnies. Kaitinkite tešlą, retkarčiais pamaišydami, kol ji atšoks nuo sienelių. Tada nukelkite tešlą nuo ugnies. Perkelkite tešlos kamuolį į dubenį ir atvėsinkite.

REKLAMA

Maišykite tešlą 5 minutes, kad ji tolygiai atvėstų. Išplakite 4 kiaušinius. Įmaišykite juos į tešlą, kai ji šiek tiek atvės. Plikyta tešla yra paruošta. Jei atrodo, kad tešla per tiršta, į ją įpilkite dar šiek tiek pieno.

Dabar ant kepimo popieriaus nupieškite apskritimą. Apverskite kepimo popierių išpiešto žiedo paviršiumi į apačią. Perkelkite lapą į kepimo skardą.

REKLAMA

Supilkite tešlą į konditerinį maišelį. Padarykite tešlos apskritimą palei nubrėžtą liniją. Padarykite antrąjį apskritimą mažesnį, šalia pirmojo, o trečiąjį ant viršaus. Ratą sutepkite išplaktu kiaušinio tryniu, pabarstykite migdolų drožlėmis ir cukraus pudra.

pyragas

REKLAMA

Tešlos žiedus kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 25–30 minučių. Tešla turi paruduoti ir pakilti. Paruoštą pyragą palikite atvėsti kambario temperatūroje.

Tuo tarpu paruoškite kremą. Supilkite 250 g cukraus į puodą. Užpilkite trupučiu vandens. Paruoškite sirupą. Jei įmerksite šakutės galiuką į paruoštą sirupą, nuo jo išsitemps plona cukraus gija.

REKLAMA

8 kambario temperatūros trynius sumaišykite su maišytuvu. Proceso metu supilkite sirupą plona srove. Kai tik mišinys bus vienalytis, padidinkite plakimo greitį. Plakite, kol viskas atvės.

REKLAMA

Tada suplakite 250 g minkšto sviesto. Plakite, kol jis taps aksominis ir lygus, ir sumaišykite su kiaušinių ir cukraus mišiniu.

Supjaustykite graikinius riešutus ir sudėkite juos į keptuvę. Įpilkite ten 120 g cukraus. Ištirpinkite. Maišykite, kol karamelė padengs visus riešutus.

REKLAMA

Užpilkite riešutų masę ant silikoninio kilimėlio, leiskite jai atvėsti. Tada sulaužykite karamelę, suberkite ją į maišytuvą. Karamelę sutrinkite į trupinius. Įpilkite trupinius į kremą ir viską gerai išmaišykite.

pyragas

Aštriu peiliu perpjaukite atvėsintą tešlos ratą. Konditerinį maišelį užpildykite kremu ir išspauskite jį ant apatinio tešlos sluoksnio. Uždenkite viršutiniu tešlos sluoksniu ir padėkite pyragą į šaldytuvą, kol jis sustings.

“Paryžiaus-Bresto” pyragas skoniu panašus į riešutų skonio eklerus. Beje, tešlos žiedo nebūtina užpildyti mūsų kremu. Galite pagaminti maskarponės įdarą su vaisių sirupu ir vaisių gabaliukais.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].