Kas yra klasikinis Vienos vyšnių štrudelis? Tai dieviškas viliojančios raudonos spalvos įdaras, kuriame vyšnios puikiai dera su cinamonu. Ploni kaip popieriaus lapai, ištemptos tešlos sluoksniai, drėgni iš vidaus ir tokie traškūs išorėje. Lengvos kreminės sviesto natos, ant viršaus puraus sniego baltumo cukraus pudros sluoksnis. Ir aromatas… Ne veltui šis desertas sužavėjo visą pasaulį!

REKLAMA

Paruoškite štrudelį savo artimiesiems, nes tai greita, lengva ir ekonomiška. Vyšnias galima pakeisti obuoliais arba minkštomis kriaušėmis.

REKLAMA

Ingredientai:

  • 400 g vyšnių
  • 300 g kvietinių miltų
  • 3 valg. š. kukurūzų krakmolo
  • 3 valg. š. augalinio aliejaus
  • 1 kiaušinis
  • 2 valg. š. vandens
  • žiupsnis druskos
  • 400 g cukraus
  • 75 g sviesto
  • 3 arb. š. cinamono
  • 0,5 arb. š. obuolių acto
  • 100 g džiūvėsėlių
  • 3 valg. š. cukraus pudros

Gaminimo eiga:

REKLAMA
  1. Pirmiausia paruoškime vyšnių įdarą. Suberkite iškaulintas vyšnias į keptuvę, pabarstykite cinamonu ir cukrumi, leiskite 10 minučių pavirti.
  2. Suplakite vandenį su krakmolu ir supilkite į vyšnias. Maišykite, kol vyšnių sultys pradės tirštėti, o vyšnios įgaus šiek tiek blizgesio. Leiskite vyšnioms atvėsti.
  3. Norėdami paruošti tešlą, į miltus įberkite druskos, supilkite vandenį, actą, augalinį aliejų ir viską kruopščiai išmaišykite.
  4. Minkykite tešlą ant miltais pabarstyto stalo. Tešla turi būti lygi ir elastinga. Jei tešloje ima rasti burbuliukų, tai ženklas, kad minkyti liko jau nebeilgai. Jei nepasieksite to etapo, kai tešloje pradeda susidaryti burbuliukai, jūsų tešla bus kieta ir „guminės“ tekstūros.
  5. Tešlą sudėkite į dubenį, uždenkite ir leiskite bent valandą pastovėti.
  6. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Ant stalo paskleiskite švarų rankšluostį, lengvai pabarstykite miltais. Įdėkite tešlą į rankšluosčio centrą ir plonu sluoksniu paskirstykite ją ant paviršiaus. Norėdami tai padaryti, panardinkite rankas į miltus, tada padėkite jas po tešla ir ištempkite, kol tešla bus beveik skaidri. Jei šiame etape atsiranda skylių, tai nėra baisu, jas galima lengvai užtaisyti.
  7. Gatavą tešlą aptepkite tirpintu sviestu. Pabarstykite duonos trupiniais, šaukštu užpildykite pusę tešlos vyšnių uogiene. Atsargiai susukite ritinį ir užspauskite galus (sulipinkite tešlą).
  8. Štrudelio viršų aptepkite kiaušiniu ir kepkite 45 minutes, kol pagels. Prieš pjaustydami, leiskite desertui atvėsti mažiausiai 20 minučių. Pabarstykite cukraus pudra ir patiekite. Paruoštą štrudelį galima laikyti šaldytuve iki 3 dienų.
Vyšnių štrudelis patiks visiems, kurie mėgsta saldžių ir rūgščių skonių derinį. Atlikite viską pagal receptą, ir būsite apdovanoti skaniu desertu!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].