Greitas ir lengvas pyragas

Kai lauke šalta, o po kojomis girgžda sniegas, obuolių pyragas su arbata yra vienas iš puikiausių būdų praskaidrinti vakarą. Ką tik radau puikų receptą, kuris skiriasi nuo įprastų. Džiaugiuosi, galėdama pasidalinti!

REKLAMA

Šis pyragas ne veltui vadinamas „Marmelado stebuklu“, nors jame nėra marmelado. Paprasčiausiai iškeptos obuolių skiltelės karamelizuojasi ir primena marmeladą. Beje, obuolių pyragui geriausiai tinka rūgštūs vaisiai. Tada pajusite rūgštaus ir saldaus skonio balansą.

pyragas

REKLAMA

Jums reikės:

  • Obuolių 1,5 kg
  • Cukraus 280 g
  • Sviesto 50 g
  • Kiaušinių 3 vnt.
  • Vanilino pagal skonį
  • Druskos žiupsnelio
  • Kvietinių miltų 80 g

Gaminimas:

Nuplaukite obuolius, supjaustykite juos ketvirčiais ir skiltelėmis, pašalinkite sėklytes.

REKLAMA

Įdėkite sviesto gabalėlius ant formos dugno, tolygiai įpilkite 100 g cukraus, įdėkite pusę obuolių, tada dar 100 g cukraus ir likusius obuolius.

pyragas

REKLAMA

Kepkite obuolius su cukrumi 40 minučių 190° C temperatūroje.

REKLAMA

Norėdami paruošti tešlą, sumaišykite kiaušinius su likusiu cukrumi, druska ir vanile. Miltus persijokite ir atsargiai išmaišykite iki vientisos masės, kad nesugadintumėte orinės struktūros. Naudokite mentelę.

pyragas

REKLAMA

Supilkite tešlą į indą su obuoliais ir kepkite dar 20 minučių.

REKLAMA
Kodėl gi ne stebuklas! Obuolių pyragas ir jo gamyba lengvai derinama su kitais namų ruošos darbais, nes technologija yra labai paprasta. Jei norite, kepinius patiekite su grietinėle, grietine ar net ledais.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].