Nesvarbu, ar norite deserto kasdienai, ar šventiniam stalui, šį paprastą pyrago receptą galėsite pritaikyti bet kuriuo gyvenimišku atveju. Genialumas juk slypi paprastume, tiesa?

REKLAMA

Jums reikės:

Tešlai:

REKLAMA

200 g miltų;

80 g cukraus;

REKLAMA

2 šaukštų medaus;

2 šaukštų sviesto;

REKLAMA

5 šaukštų pieno;

1,5 šaukštelio kepimo sodos;

REKLAMA

1 kiaušinio trynio.

Pyrago pertepimui:

REKLAMA

4 šaukštų pieno;

50 g cukraus;

REKLAMA

4 šaukštų miltų;

250 g sviesto.

REKLAMA

Kaip gaminti?

Išplakite kiaušinio trynį, įdėkite medaus, supilkite cukrų, įdėkite sviesto, supilkite pieną. Gautą masę gerai išmaišykite ir pakaitinkite ant silpnos ugnies. Miltus sumaišykite su kepimo soda, sumaišykite su gauta mase. Iš tešlos iškočiokite 3 plokšteles.

REKLAMA

Kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių.

Ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir miltus, įpilkite pieno. Viską gerai išplakite. Gautą masę tepkite ant paruoštų pyrago plokštelių, padėkite į šaldytuvą stingti.

REKLAMA

Paruoštą pyragą galite papuošti šokolado drožlėmis ar glajumi.

REKLAMA

Dar neragautas slyvų pyragas: nustebinkite svečius savo kulinariniais sugebėjimais!

Tai – labai sultingas ir skanus pyragas, kurį norisi kartoti ir kartoti… Net jei negalite pasigirti puikiai kulinariniais sugebėjimais, tikrai verta išbandyti šį receptą. Garantuojame: nustebinsite net patys save!

Jums reikės:

REKLAMA

Tešlai:

4 kiaušinių;

REKLAMA

10 valgomųjų šaukštų cukraus;

5 valgomųjų  šaukštų aliejaus;

REKLAMA

150 ml pieno;

150 g miltų;

REKLAMA

1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;

2 šaukštų kakavos;

REKLAMA

Žiupsnelio druskos.

Pirmajam sluoksniui:

REKLAMA

700 g šviežių slyvų (nuplautų ir perpjautų pusiau, be kauliukų);

Šiek tiek cukraus;

REKLAMA

3 šaukštų manų kruopų.

Pyrago viršui:

REKLAMA

3 šaukštelių vanilinio cukraus;

3 šaukštų grietinėlės;

REKLAMA

Tarkuoto šokolado.

Kaip gaminti?

REKLAMA

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite per pusę perpjautas slyvas. Pabarstykite cukrumi, suberkite manų kruopas. Kepkite apie 15 minučių iki 200 C įkaitintoje orkaitėje.

REKLAMA

Išplakite kiaušinių trynius iki tirštų putų, įpilkite aliejaus, supilkite pieną, suberkite miltus ir kepimo miltelius. Kiaušinių trynius plakite atskirai su žiupsneliu druskos. Sumaišykite tešlos ingredientus, kol gausite vientisą masę. Tešlą padalinkite į dvi dalis, į vieną tešlos dalį suberkite kakavą, ir gerai išmaišykite. Gautą tešlą supilkite 2 sluoksniais ant slyvų, kepkite apie 20 minučių 180 C temperatūroje.

REKLAMA

Grietinėlę išplakite su cukrumi, pilkite ant jau atvėsusio pyrago. Išlydykite tarkuotą šokoladą, pilkite ant paruošto pyrago, ir įdėkite porai valandų į šaldytuvą.

REKLAMA

Belieka virti kavą ir laukti svečių!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].