Maisto prekių parduotuvėje rasti duonos, kuri savo skoniu nenusileistų naminei, yra sunku. Juk naminis gaminys yra daug kvapnesnis ir dailesnis nei pirktas. Tuo galite įsitikinti bandydami rankovėje išsikepti naminės duonos.
REKLAMA
Norėdami pamaloninti savo artimuosius šviežiais kepiniais, galite naudoti visai paprastus ingredientus, kuriuos galite rasti bet kurioje virtuvėje. Taip pat reikia šiek tiek jėgų ir įgūdžių. Rezultatas – beprotiškai minkšta duona su traškia plutele.
Naminė duona kepimo rankovėje: kepimo būdas
Šis receptas įdomus tuo, kad tešlą pirmiausia reikia sudėti į kepimo rankovę, o tik tada dėti į orkaitę. Dėl šios mažos gudrybės duona gaunasi nepaprastai kvapni ir sodri.
REKLAMA
Ingredientai
- 400 ml vandens
- 1 a. š. cukraus
- 25 g mielių
- 1,5 g druskos
- 650 g kvietinių miltų
- 3 valg. š. aliejaus (alyvuogių, rapsų ar kito)
Gaminimo eiga
Skanaus!
REKLAMA
Komentarai:
Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].