Šis desertas yra itališkas pyragas. Į pyrago vidų jie deda viską, ko tik siela nori: obuolius, uogas, kremą, šokoladą. Mes siūlome naudoti ryškų subtilaus kreminio sūrio ir tirštos vyšnių uogienės derinį.
REKLAMA
Tačiau šio recepto staigmenos nesibaigia neįprastu gaminimo būdu ir kvapą gniaužiančiu skaniu įdaru. Nes pyragas gali būti kepamas ir be orkaitės: tiesiai keptuvėje ant kaitlentės!
Jums reikės:
- Kvietinių miltų 250 g
- Sviesto 100 g
- Cukraus pudros 80 g
- Kiaušinio 1 vnt.
- Kepimo miltelių 1 šaukštelio
- „Mascarpone“ sūrio 250 g
- Pieno 30 ml
- Kiaušinio trynio 1 vnt.
- Vyšnių uogienės 200 g
Gaminimas:
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cukraus pudra. Įdėkite minkšto sviesto, įmuškite kiaušinį. Masę minkykite rankomis. Suformuokite tešlą į rutulį, apvyniokite folija ir palaikykite šaldytuve 30 minučių.
REKLAMA
Padalinkite tešlą į 2 dalis: didesnę ir mažesnę. Atskirai išminkykite ją pirštais. Didesniąją dalį paskleiskite formoje
REKLAMA
Maskarponę sumaišykite su pienu ir tryniu, ant tešlos paskleiskite įdarą. Ant viršaus uždėkite uogienę. Tada vėl ant viršaus sudėkite likusią tešlą.
REKLAMA
Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite pyragą ant labai silpnos ugnies 40 minučių. Tada šiek tiek praverkite dangtį, kad išeitų garai, ir kepkite dar 15 minučių. Kai torto viršus tinkamai sustings, apverskite jį lėkštutės pagalba. Kepkite dar 5 minutes.
REKLAMA
Pyragas taip pat gali būti kepamas standartinėje orkaitėje: 50 min, 170 laipsnių temperatūroje. Skanaus!
REKLAMA
Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti
Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti
Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra
Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu
[email protected].