Burnoje tirpstantis abrikosų pyragas su morengu. Skonis jus nustebins!

Abrikosų pyragas nepalieka abejingų, jis ypač tinka jūsų šventiniam stalui. Jis vienu metu ir saldus ir gaivus, todėl burnoje pajusite skonių harmoniją.

REKLAMA

Jums reikės:

Tešlai:
  • 220 g miltų
  • 110 g sviesto
  • 4 g sausų mielių arba 15 g šviežių
  • 120 ml šilto pieno
  • 25 g cukraus
  • 5 tryniai
  • tarkuotos citrinos žievelės
  • 1 pakelis vanilinio cukraus
  • žiupsnelis druskos
Įdarui:
  • 700 g abrikosų
  • 80 – 100 g cukraus
  • 1 pakelis vanilinio cukraus
Morengui:
  • 6-7 kiaušinių baltymai (maždaug 200 g)
  • žiupsnelis druskos
  • 300 g cukraus
  • citrinos sulčių

Gaminimas:

Įkaitinkite pieną, sumaišytą su cukrumi. Sudėkite mieles ir palikite 5 minutes pastovėti. Į maišytuvo dubenį supilkite miltus, minkštą sviestą (netirpintą!), druską, kiaušinių trynius, tarkuotą citrinos žievelę ir vanilę. Supilkite mieles ir viską maišykite 2–3 minutes. Tešla taps minkšta, kreminė.

abrikosų pyragas

REKLAMA

Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Uždenkite tešlą ir leiskite pakilti apie 45 minutes.

Tuo tarpu abrikosus nuvalykite, smulkiai supjaustykite ir užberkite cukraus. Išmaišykite – abrikosai išleidžia sultis, kurios ištirpina cukrų. Jums nereikia virti ar šildyti mišinio. Jei neturite šviežių abrikosų, taip pat galite naudoti konservuotus.

REKLAMA

Kepkite tešlą 170 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.

Kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi, citrinos sultimis ir žiupsneliu druskos.

REKLAMA

Į iškeptą karštą tešlą suberkite abrikosų masę – biskvitas gražiai sugeria sultis, o paskui paskleiskite suplaktą morengą. Naudodami sietelį, ant pabarstykite cukraus pudrą, kuri ant paviršiaus sukurs gražią traškią plutą.

REKLAMA

Leiskite orkaitei atvėsti iki 120 laipsnių, įdėkite pyragą ir leiskite kepti apie 45 minutes ar valandą. Sluoksnis turi išdžiūti, kad būtų traškus.

Abrikosų pyragas turi būti patiektas atšaldytas, supjaustytas gabalėliais.

REKLAMA

abrikosų pyragas

Karališkas varškės apkepas ir jos paruošimo taisyklės. Apsilaižysite pirštus!

Karališkas varškės apkepas ir jos paruošimo taisyklės. Apsilaižysite pirštus!

REKLAMA

Ne tik varškės apkepas, bet ir karališkas! Iš tiesų toks patiekalas galėtų tapti bet kurio šventinio stalo puošmena. Subtilus, sodrus, su nepaprastu įdaru. Jūsų dėmesiui varškės apkepas su razinomis.

varškės apkepas

REKLAMA

Išsamiai ir su malonumu pasakysime visus maisto gaminimo niuansus, o galų gale galėsite pažiūrėti vaizdo įrašą. Bus patenkinti ne tik karaliai ir princesės, bet ir gausioji jų armija. Sudedamųjų dalių yra daug, todėl būtinai pažymėkite viską, kad nieko nepamirštumėte. Pradėkime?

REKLAMA

KARALIŠKAS VARŠKĖS APKEPAS

JUMS REIKĖS:

  • 600 g varškės
  • 3 kiaušinių tryniai
  • 2 šaukštai manų kruopų
  • 3 šaukštai cukraus
  • vanilinas
  • 1 valgomasis šaukštas kukurūzų krakmolo
  • 1 šaukštelis citrinos žievelės
  • 1 šaukštelis citrinos sulčių
  • 50 g išlydyto sviesto
  • 3 kiaušinių baltymai
  • žiupsnelis druskos
  • pusės šaukštelio kepimo miltelių
  • 50 g razinų
  • 70 g skrudintų graikinių riešutų
  • 100 g figų
  • 70 g džiovintų abrikosų
  • 2 šaukštai grietinės
  • cukraus pudra papuošimui

GAMINIMAS:

Į patogų indą sumaišykite varškę, trynius, cukrų, manų kruopas, kepimo miltelius, vanilę, krakmolą, žievelę, citrinos sultis ir sviestžą. Oho, kiek! Švelniai plakite trintuvu iki vientisos masės.

varškės apkepas

REKLAMA

Baltymus atskirai išplakite su žiupsneliu druskos ir sumaišykite su varškės mase. Dabar galite pridėti razinų, džiovintų abrikosų, riešutų ir figų. Viską gerai išmaišykite. Tada paruoškite bet kokią formą, kurioje kepsite (mes turime apvalią), ji turėtų būti gana didelė. Sutepkite ir paskirstykite joje varškės masę. Išlyginkite ir padenkite grietine.

REKLAMA

varškės apkepas

REKLAMA

Lieka tik iškepti! Prieš įdėdami būsimą patiekalą į vidų, būtinai pašildykite orkaitę. Temperatūra turi būti 160–170 laipsnių šilumos. Tai užtruks apie valandą, o gal net šiek tiek daugiau, priklauso nuo jūsų orkaitės. Kai gatavas pyragas šiek tiek atvės, pabarstykite jį cukraus pudra ant viršaus. Padaryta, varškės apkepas iškeptas!

varškės apkepas

REKLAMA

Mes tikrai rekomenduojame naudoti įvairius įdarus, įskaitant obuolius! Nepamirškite supjaustyti džiovintų vaisių tokio dydžio, kad būtų patogu valgyti savo karališką patiekalą, nors vis dėlto turėtumėte pasikliauti tik savo skoniu.

varškės apkepas

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].