Avižinių dribsnių pyragas su obuoliais. Sveikas ir skanus desertas

Šiandien papasakosime, kaip pasigaminti neįprastą avižinių dribsnių pyragą su obuoliais. Pyragas turi sultingą ir trapią tešlą, jaučiasi subtilus riešutų skonis, o avižinių dribsnių visiškai nesijaučia.

REKLAMA

pyragas

Avižinių dribsnių pyragas su obuoliais

Jums reikės:

REKLAMA
  • 100 g miltų
  • 120 g sviesto
  • 150 g avižinių dribsnių
  • 160 g cukraus
  • 4 kietų obuolių
  • 3 kiaušinių
  • 1 šaukštelio cinamono
  • žiupsnelio druskos
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 citrinos/ apelsino

Gaminimas:

Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros. Sviestą su cukrumi ir druska gerai sumaišykite maišytuvu, įjungę vidutinį greitį.

REKLAMA

Plakant, po vieną įmuškite kiaušinius ir plakite minutę ar dvi įjungę didelį greitį.

REKLAMA

Suberkite persijotus miltus, avižinius dribsnius, cinamoną ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės ir sumaišykite su skysta mase.

pyragas

REKLAMA

Supjaustykite obuolius mažais kubeliais ir sumaišykite su citrusinių vaisių sultimis. Žievelę sutarkuokite smulkia tarka ir įmaišykite į tešlą. Tada sumaišykite obuolius su tešla.

REKLAMA

Kepimo indą ištepkite sviestu ir tolygiai paskirstykite tešlą. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, 45-50 minučių, kol pyragas gražiai apkeps.

pyragas

REKLAMA

Prieš patiekiant, pabarstykite cukraus pudra. Pyragą galite patiekti tiek šiltą, tiek šaltą! Esame tikri, kad pyragas bus suvalgytas akimirksniu ir receptas taps vienu iš jūsų mėgstamiausių. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].