Aksominis varškės pyragas be miltų: lengvesnis už plunksną!

Daugeliui patinka varškė bet kokia forma: šviežia, sūri ar saldi, ar jau esanti pyraguose. Kiekvieną kartą su ja lengva paruošti ir išgauti nepakartojamą skonį. Šis varškės pyragas man užkliuvo senoje receptų knygoje. Jis atrodė labai skaniai.

REKLAMA

Kaip paaiškėjo, skonis dar geresnis. Subtili varškės masė tiesiog ištirpo mano burnoje. Varškės pyragas puikiai išlaikė formą be manų kruopų ir miltų. Rinkausi vidutinio riebumo varškę pakuotėse, jos konsistencija tolygesnė. O puraus deserto paslaptis slypi ypatingame maisto gaminimo būde.

pyragas

REKLAMA

Jums reikės:

  • Varškės 600 g
  • Kondensuoto pieno 280 g
  • Kiaušinių 3 vnt.
  • Krakmolo 2 šaukštų
  • Druskos pagal skonį

Gaminimas:

Giliame dubenyje sumaišykite varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinių trynius. Plakite maišytuvu arba sutrinkite šakute iki vientisos masės. Įpilkite krakmolo ir išmaišykite.

REKLAMA

Baltymus atskirai išplakite su žiupsneliu druskos, kol gausite standžias putas. Baltymus į varškę pilkite mažomis porcijomis, maišydami mentele iš apačios į viršų.

pyragas

REKLAMA

Indo dugną išklokite kepimo popieriumi ir aptepkite sviestu. Sudėkite varškės masę ir tolygiai paskirstykite.

REKLAMA

Į kepimo skardą supilkite verdantį vandenį ir ant viršaus uždėkite groteles. Įdėkite kepimo skardą į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, padėkite indą ant grotelių ir kepkite 45-50 minučių. Tada atidarykite orkaitės dureles ir palikite visiškai atvėsti.

pyragas

REKLAMA

Pyragas iškepė, papuoškite jį cukraus pudra, lydytu šokoladu ar karamele. Ne mažiau skanu bus, jei patieksite su uogiene ar grietine.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].