Pusryčiai per 10 minučių. Patiekalai, kurie patiks visiems

Pusryčiai yra svarbiausias dienos maistas. Juk labai gera pradėti rytą gardžiu patiekalu. Šį kartą pristatome kelis patiekalus, kurie puikiai tam tiks!

REKLAMA

Chačapuri

Ingredientai:

  • krapai ir petražolės – po 10 g;
  • svogūnas – 10 g;
  • kiaušinis – 1 vnt.;
  • kefyras – 300 ml;
  • sūris – 100 g;
  • druska ir pipirai – pagal skonį;
  • soda – 0,5 arbatinio šaukštelio;
  • miltai – 100 g.

Gaminimas:

  1. Sutarkuokite sūrį ir susmulkinkite žalumynus.
  2. Kefyras turi būti kambario temperatūros. Sumaišykite jį su kiaušiniu, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Tuomet įdėkite sodos ir miltų, išmaišykite iki vientisos masės. Po to sudėkite sūrį ir žoleles ir vėl išmaišykite.
  3. Dalį tešlos paskleiskite ant įkaitinto augalinio aliejaus keptuvėje, uždenkite dangčiu ir kepkite 5 minutes ant vidutinės ugnies. Tuomet kepkite kitą tešlos dalį.
  4. Gautus chačapuri sutepkite sviestu ir valgykite. Skanaus!

Avižiniai blynai

Ingredientai:

  • kiaušiniai -2 vnt.;
  • pienas – 40 ml;
  • avižiniai dribsniai – 3 valgomieji šaukštai;
  • žalumynai – pagal skonį;
  • pomidoras – 1 vnt.;
  • saldžioji paprika – pusė;
  • sūris – 50 g arba daugiau;
  • ciberžolė – 0,5 arbatinio šaukštelio;
  • druska ir pipirai – pagal skonį.

Gaminimas:

  1. Smulkiai supjaustykite žalumynus, papriką bei pomidorą ir sumaišykite.
  2. Kitame inde įberkite druskos ir pipirų, įpilkite pieno, įdėkite ciberžolės ir vėl išmaišykite.
  3. Supilkite avižinius dribsnius į pieną ir įmuškite kiaušinius. Išmaišykite ir palikite 5 minutėms pastovėti, kad išbrinktų.
  4. Sumaišykite šią masę su daržovėmis bei žolelėmis ir tarkuotu sūriu.
  5. Dėkite blynus į aliejumi išteptą keptuvę, uždenkite dangčiu ir kepkite 5 minutes ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių. Skanaus!

pusryčiai

REKLAMA

Pitos pyragėlis

Ingredientai:

  • pita duona – 1 vnt.;
  • kiaušiniai – 2 vnt.;
  • pienas – 50 ml;
  • sūris – 30 g;
  • bet kokia mėsa;
  • žalumynai – pagal skonį;
  • druska, pipirai ir ciberžolė – pagal skonį;
  • augalinis aliejus – 2 valgomieji šaukštai.

Gaminimas:

  1. Sumaišykite kiaušinius su pienu, druska, pipirais ir ciberžole.
  2. Supjaustykite pita duoną į mažus gabalėlius.
  3. Juos užpilkite pieno – kiaušinių mišiniu, tarkuotu sūriu, žolelėmis, kumpio arba dešros gabalėliais. Galite pridėti ir visokių kitokių ingredientų pagal savo skonį.
  4. Supilkite mišinį į riebalais išteptą keptuvę, uždenkite dangčiu ir kepkite ant silpnos ugnies 5 minutes, apverskite ir apkepkite kitą pusę. Skanaus!

Tegu jūsų pusryčiai visuomet būna skanūs ir ypatingi!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].