Puikus ir greitai paruošiamas skanėstas, kurį galite paruošti be jokio kildinimo vos per 5 minutes!

REKLAMA

Šį puikų receptą jums radome „YouTube“ kanale.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 400 ml rūgpienio arba jogurto be ingredientų (aš naudojau jogurtą)
  • 2 šaukštų cukraus;
  • 1 kiaušinio;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 0,5 šaukštelio sodos;
  • 280 g sijotų kvietinių miltų;
  • Kepimo aliejaus.

Gaminimo eiga:

  1. Uždėkite keptuvę ant ugnies, kad ji gerai įkaistų.

REKLAMA
  1. Į dubenį įpilkite jogurtą arba rūgpienį, cukrų, druską ir kiaušinius.

Maišykite šakute iki vientisos masės. Įpilkite persijotus miltus dviem etapais ir gerai sumaišykite po kiekvieno miltų pridėjimo.

REKLAMA
  1. Pabaigoje įdėkite sodos ir vėl išmaišykite.

Į įkaitintą keptuvę su aliejumi įdėkite 1-1,5 šaukšto mišinio, kad susidarytų atskiri blyneliai.

REKLAMA
  1. Kepkite tokius blynelius aliejuje, kol iš abiejų pusių jie taps auksinės rudos spalvos.
  2. Kepant įkaitintame aliejuje, jų tūris turi padidėti dvigubai.

  1. Išimkite iškepusias spurgas ir padėkite ant lėkštės, išklotos popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų aliejaus perteklius. Iš viso tokio mišinio išeis 14-15 vienetų tokių skanėstų.

REKLAMA

Šios spurgytės yra labai minkštos ir purios, o skonis labai panašus į kildintų spurgų. Būtinai pabandykite, visa šeima bus sužavėta tokiu nepaprastu jų skoniu!

Linkime gero skonio!

REKLAMA

Vaizdo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].