Paruoškite šias skanias ir purias spurgytes pagal „YouTube“ kanalo receptą.

REKLAMA

Jums net nereikės nė lašo aliejaus ir jas galėsite iškepti orkaitėje, o ne išvirti aliejuje!

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1 kiaušinio
  • 200 ml šilto pieno
  • 70 g cukraus
  • 60 g sviesto
  • 450 g paprastų miltų
  • 7 g sausų mielių
  • 1/2 šaukštelio vanilės
  • 1/2 šaukštelio druskos

Gaminimo eiga:

Į dubenėlį supilkite šiltą pieną, įberkite cukraus, sausų mielių.

REKLAMA

Gerai išmaišykite šluotele.

Tada įdėkite minkšto sviesto ir gerai išmaišykite.

REKLAMA

Dabar į dubenį įmuškite vieną kiaušinį ir jį išplakite.

REKLAMA

Įberkite šiek tiek druskos ir iš miltų pagaminkite tankią tešlą.

REKLAMA

Sudėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele.

REKLAMA

Leiskite apie 20 minučių pakilti.

Pakilusią tešlą perkelkite ant miltais pabarstyto stalviršio.

REKLAMA

Padalinkite į 16 maždaug vienodo dydžio dalių.

Kiekvieną iš jų susukite į kamuoliuką ir iškočiokite.

REKLAMA

Visus gabalėlius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

REKLAMA

Apskritimo viduryje išpjaukite nedidelę skylutę.

REKLAMA

Uždenkite medvilniniu rankšluosčiu ir palikite pakilti maždaug apie 30 minučių.

Tada spurgyčių viršų patepkite aliejumi, įdėkite į įkaitintą iki 180°C temperatūros orkaitę.

REKLAMA

Kepkite apie 20 – 25 minutes.

REKLAMA

Cukrines spurgas galite papuošti cukraus pudra, taip pat galite papuošti „Nutella“ kremu ir riešutais arba taip, kaip jums labiausiai patinka.

Skanaus!

REKLAMA

Vaizdo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].