Paruoškite šias skanias vištienos šlauneles pagal „YouTube“ kanalo receptą ir būsite sužavėti jų skoniu!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 4 vištienos šlaunelių (1 kg)
  • 4 šaukštų augalinio aliejaus
  • 2 šaukštų natūralaus jogurto
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelio čiobrelių
  • 1 šaukštelio kario
  • 1 šaukštelio raudonųjų maltų pipirų
  • 2 šaukštelio augalinio aliejaus
  • 4 skiltelių česnako
  • 1 svogūno
  • 1 paprikos
  • 12 g paprastų miltų
  • 150 ml pieno
  • 150 ml grietinėlės
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelio cukraus
  • 1 šaukštelio kario prieskonių

Bulvių košei:

REKLAMA
  • 500 g bulvių
  • 40 g sviesto
  • 50 ml pieno
  • ½ šaukštelio druskos
  • ½ šaukštelio muskato riešuto
  • Petražolių apibarstymui

Neprivaloma:

  • čili pipirų

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Nuplaukite vištienos šlauneles, palikite jas su oda ir įpjaukite kelis griovelius vienas šalia kito.

REKLAMA

Įdėkite šlauneles ant sausos keptuvės ir dubenyje sumaišykite jogurtą, druską, čiobrelius, karį, raudonuosius maltus pipirus ir 2 šaukštus aliejaus.

REKLAMA

Gerai išmaišykite ir kruopščiai įtrinkite visas vištienos šlauneles.

REKLAMA

Į keptuvę tarp šlaunelių įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus.

Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant vidutinės ugnies.

REKLAMA

Po kelių minučių vištienos šlauneles apverskite.

REKLAMA

Troškinkite apie 30 minučių ant silpnos ugnies.

REKLAMA

Tuo tarpu paruoškite bulvių košę. Bulves nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į puodą su vandeniu. Virkite, kol suminkštės.

Tada vandenį nupilkite, sugrūskite bulves kartu su sviestu, pasūdykite, įberkite muskato riešuto. Galiausiai sumaišykite kartu su pienu iki vientisos masės.

REKLAMA

Iš paprikos išvalykite sėklas ir ją supjaustykite.

REKLAMA

Česnaką nulupkite ir supjaustykite mažesniais gabalėliais.

Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

REKLAMA

Išimkite vištienos šlauneles iš keptuvės ir į ją suberkite supjaustytą svogūną.  Tada dar įberkite česnako ir pakepinkite apie 2 minutes.

REKLAMA

Tada įberkite miltų, sumaišykite ir pakepinkite dar 2 minutes.

Įdėkite supjaustytas paprikas ir nuolat maišydami, kepkite dar apie 1 minutę.

REKLAMA

Supilkite pieną, grietinėlę ir viską sumaišykite. Įpilkite druskos, cukraus, kario, sumaišykite ir vištienos šlauneles sudėkite atgal į keptuvę.

REKLAMA

Uždenkite dangčiu ir troškinkite dar 5 minutes. Galiausiai pabarstykite smulkintomis petražolėmis (galite pridėti ir čili pipirų) ir patiekite kartu su paruošta bulvių koše.

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

Vaizdo medžiaga:

REKLAMA

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].