Sotus ir labai skanus!

REKLAMA

Ingredientai:

Tešlai:

REKLAMA
  • Miltai – 250 g
  • Grietinė – 150 g
  • Kiaušiniai – 1 vnt.
  • Druska – 0,5 šaukštelio

Įdarui:

  • Vištienos filė – 400 g
  • Pievagrybiai arba kreivabudės – 300 g
  • Augalinis aliejus – 2 šaukštai
  • Sviestas – 50 g
  • Kietasis sūris – 200 g
  • Druska – 1 šaukštelis

Užpilui:

REKLAMA
  • Grietinė – 150 g
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Druska – 0,5 šaukštelio
  • Paruošimas:
  1. Sumaišykite miltus, grietinę, kiaušinį ir druską. Išminkykite minkštą tešlą ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
  2. Vištieną, išvirtą pasūdytame vandenyje, supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  3. Kepkite griežinėliais supjaustytus grybus aliejaus ir sviesto mišinyje, po to suberkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir kepkite, kol suminkštės. Druską ir pipirus naudokite pagal skonį.
  4. Iškočiokite tešlą ir suberkite ją į sviestu išteptą formą, suformuokite aukštus šonus.
  5. Ant viršaus uždėkite grybus ir vištieną, užpilkite kiaušinių, grietinės ir druskos mišiniu.
  6. Kepkite 180°C temperatūroje 30 minučių. 5 minutes prieš baigiant kepimą, išimkite ir pabarstykite tarkuotu sūriu.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].