Jei esate nusiteikę tikrai skaniai pavalgyti, pagaminkite šias gardžias vištienos šlauneles su keptomis bulvėmis. Gaminamos pagal šį receptą, jos bus daug skanesnės nei kada nors anksčiau.

REKLAMA

Nepamirškite prie mėsos pasigaminti taip pat labai gardžių ir fantastiškų salotų!

REKLAMA

Šį receptą draugė rado „YouTube“ kanale. Jis yra labai paprastas ir tikrai jį verta išbandyti!

Jums reikės:

REKLAMA
  • 2 kg vištienos šlaunelių
  • 1 didelio svogūno
  • 6-8 česnako skiltelių
  • 1 šaukštelio juodųjų maltų pipirų
  • 20 g druskos
  • 2 šaukštelių itališkų žolelių
  • 4 šaukštelių maltų raudonųjų paprikų miltelių
  • 500 ml kefyro
  • 6 – 7 bulvių

Salotoms:

  • 1/2 kininio kopūsto
  • 1 agurko
  • 1 pomidoro
  • 2 vyšninių pomidorų
  • 1 avokado
  • Kelių šakelių petražolių
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • Druskos
  • 1/2 šaukštelio garstyčių
  • Šiek tiek juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Vištienos šlauneles nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į dubenį.

REKLAMA

Smulkiai supjaustykite svogūną.

Sudėkite jį ant mėsos kartu su išspaustu česnaku.

REKLAMA

Pabarstykite juodaisiais pipirais, druska, žolelėmis ir maltais raudonųjų paprikų milteliais.

Į mėsą rankomis gerai įtrinkite svogūną, česnaką ir prieskonius.

REKLAMA

Tada įtrinkite prieskonių mišinį į šlauneles, kad jos būtų pagardintos iš visų pusių.

Galiausiai viską užpilkite kefyru, išmaišykite ir uždenkite lėkšte arba dangčiu.

REKLAMA

Palikite marinuotis mažiausiai 3 valandoms, bet geriausia per naktį.

REKLAMA

Po šio laiko išimkite mėsą iš marinato, ir sudėkite nuluptas ir mažais gabalėliais supjaustytas bulves.

Tolygiai paskleiskite bulves ant kepimo skardos ir ant viršaus sudėkite vištienos šlauneles.

REKLAMA

Dėkite skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 190°C temperatūroje apie 50-55 minutes.

REKLAMA

Tuo tarpu pasigaminkite salotas.

Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite kininius kopūstus.

REKLAMA

Sudėkite juos į dubenį, taip pat sudėkite pjaustytus agurkus, pomidorą, vyšninius pomidorus, smulkiai pjaustytą svogūną, avokado gabalėlius, kapotas petražoles ir viską sumaišykite su alyvuogių aliejumi.

Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais bei įdėkite šiek tiek garstyčių.

REKLAMA

Likus 10 minučių iki šlaunelių kepimo pabaigos, apšlakstykite jas iš mėsos išsiskyrusiomis sultimis.

Viskas baigta!

REKLAMA

Šlauneles galite patiekti su bulvėmis ir salotomis.

Mėgaukitės nepakartojamu skoniu!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].