Šviežių, sultingų cukinijų laukiame visus metus. Tačiau kai jos pradeda bręsti, kartais pritrūksta idėjų, kaip jas visas sunaudoti.

REKLAMA

Nežinau, kaip jums, bet man labai patinka cukinijų lazdelės (cukinijos, supjaustytos centimetro pločio lazdelėmis), apvoliotos miltuose, kiaušiniuose ir džiūvėsėliuose ir iškeptos orkaitėje be jokių riebalų. Cukinijos gaunasi traškios ir skanios.

REKLAMA

Iki šiol nė neįsivaizdavau, kad cukinijas galima įdėti į stiklainius ir mėgautis puikiu skoniu ištisus metus – radau šį puikų receptą „YouTube“ kanale.

Dabar nebijau, kad cukinijų užaugs per daug!

REKLAMA

4 litrų talpos stiklainiams jums reikės:

  • 1,5 kg cukinijų
  • 4 skiltelių česnako
  • 1 šaukšto druskos
  • 1 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (maltų)
  • 3 šaukštų cukraus
  • 120 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 120 ml 9% acto
  • 1 čili pipirų
  • 20 g krapų
  • 20 g petražolių

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Galite naudoti jaunas cukinijas ir didesnes, tik iš jų pašalinkite sėklas. Nuplaukite ir supjaustykite cukinijas smulkiais gabalėliais.

Įdėkite jas į gilų dubenį.

REKLAMA

Įdėkite išspausto arba smulkiai supjaustyto česnako. Į šią masę įberkite cukraus, druskos, aliejaus, acto ir juodųjų pipirų.

REKLAMA

Smulkiai supjaustykite petražoles ir krapus, o aitriąją papriką supjaustykite plonais apskritimais. Viską įdėkite kartu su cukinijomis.

REKLAMA

Švelniai viską išmaišykite.

REKLAMA

3 valandas palikite marinuotis.

REKLAMA

Po 3 valandų cukinijas sudėkite į stiklainius, kad liktų kuo mažiau didelių oro tarpų. Kartu supilkite cukinijų išleistas sultis.

REKLAMA

Įdėkite į puodą, tik prieš tai ant dugno įtieskite rankšluostį.

REKLAMA

Ant viršaus uždėkite dangtelius, bet neužsukite.

Kai vanduo pradės virti, sterilizuokite dar maždaug 15 minučių.

REKLAMA

Išimkite iš vandens ir užsukite dangtelius, apverskite stiklainius dangteliais žemyn ir leiskite jiems atvėsti.

REKLAMA

Kai stiklainiai visiškai atvės, nuneškite juos į vėsią vietą: sandėliuką ar rūsį.

Taip paruoštos cukinijos yra marinuotų grybų skonio!

REKLAMA

Pagal šį receptą paruoštas cukinijas galite valgyti ir vienas, taip pat puikiai tinka kaip garnyras prie patiekalų  su bulvėmis ir mėsa, ir puikiai tiks ir kaip salotų priedas. Rekomenduoju!

REKLAMA

Linkime gero skonio!

Vaizdo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].