Skanūs marinuoti agurkai žiemai pagal „YouTube“ kanalo receptą. Idealiai tinka prie mėsos patiekalų, o taip pat ir salotoms!

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 2 kg agurkų
  • 1/2 stiklinės virinto vandens
  • 1/2 stiklinės augalinio aliejaus
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • 2 šaukštų druskos
  • 1/2 šaukšto maltų juodųjų pipirų
  • 1 šaukšto acto
  • 5 skiltelių česnako

Gaminimo eiga:

  1. Agurkus nuplaukite po tekančiu vandeniu ir po to 2 valandas pamirkykite šaltame vandenyje.
  2. Praėjus šiam laikui, nupjaukite agurkų galus ir supjaustykite juos į storesnius griežinėlius.
  3. Įdėkite visus agurkus į puodą ir paruoškite užpilą.

REKLAMA
  1. Į dubenį supilkite pusę stiklinės virinto vandens, įpilkite aliejaus, acto ir įberkite cukraus, druskos, juodųjų pipirų ir susmulkintų česnakų. Viską gerai išmaišykite, kad druska ir cukrus ištirptų.

  1. Į šį mišinį sudėkite supjaustytus agurkus, išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite 2 valandoms, kad agurkai išleistų sultis (kas pusvalandį vis pamaišykite).
  2. Paruoškite sterilizuotus stiklainius ir į juos sudėkite visus agurkus.
  3. Galiausiai visas sultis iš puodo supilkite ant agurkų ir uždenkite dangteliu.

REKLAMA
  1. Stiklainius sudėkite į puodą, maždaug iki pusės įpilkite vandens ir 10 minučių sterilizuokite. Gerai uždarykite dangtelius.
  2. Tada apverskite stiklainius dangteliais žemyn ir leiskite atvėsti.

Gero apetito!

REKLAMA

 

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].