Skani naminė uogienė, kurią nuo šiol gaminsite kiekvienais metais! Ji yra puiki, be jokių priedų ir ja mėgautis galėsite visus metus!

REKLAMA

Žinoma, jei jos greitai nesuvalgysite iš karto.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 4 kg braškių
  • 2 kg cukraus (taip pat galite jo dėti šiek tiek mažiau, aš sunaudojau apie 1,5 kg)
  • 2 arbatinių šaukštelių citrinos rūgšties (galite pakeisti citrinos sultimis!)
  • 2-3 šaukštų romo

Gaminimo eiga:

REKLAMA
  • Braškes gerai nuplaukite ir pašalinkite kotelius.
  • Didesnes uogas perpjaukite per pusę, kitas palikite tokias, kokios jos yra.
  • Suberkite braškes į didesnį puodą ir užpilkite cukrumi.
  • Braškes su cukrumi padėkite į vėsesnę vietą ir palikite per naktį (daugiausiai 24 valandoms).

  • Praėjus šiam laikui, braškes su cukrumi virkite du kartus.
  • Virkite tris minutes ir kiekvieną kartą leiskite joms atvėsti.
  • Virimo metu skysčio perteklius turi išgaruoti, o uogienė gražiai sutirštėti.
  • O jei nemėgstate didesnių gabaliukų uogienėje, galite braškes lengvai sumaigyti.
  • Tada tiesiog įberkite citrinos rūgšties ir dar kartą užvirkite.
  • Nuolat maišykite ir leiskite virti iki reikiamo tirštumo.
  • Pabaigoje į uogienę įpilkite romo ir leiskite dar kartą užvirti.
  • Paruoštą, dar karštą uogienę supilkite į stiklainius ir sterilizuokite 5–7 minutes, kad pritrauktų stiklainio dangtelį.

REKLAMA

Iš šio kiekio turi išeiti maždaug 4 litrai naminės uogienės.

Gero apetito!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].